Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Koniec boľavým nohám z podpätkov? Veľká novinka pre ženy, tieto lodičky sú jedinečné

Novinka pre ženy Zobraziť galériu (4)
Novinka pre ženy (Zdroj: Runway Heels)

LOS ANGELES - Rad výrobkov sa predáva s reklamným sloganom Dva v jednom, málokomu by však napadlo, že to môže platiť aj pre dámske lodičky. Firma Runway Heels sa chystá uviesť na trh dámske elegantné topánky s podpätkom, ktoré sa v sekunde môžu stať pohodlnými balerínkami. Nejde síce o úplne nový nápad, ale o prvé chytré lodičky, ktoré prinesú pohodlie jednoduchým stlačením tlačidla.

Geniálny vynálezca zbohatol vďaka zvláštnosti: Legenda vraví, že mu pomohol záhadný sen

Majiteľka firmy Runway Heels Melody Avecillaová sa totiž spojila s inžiniermi zo Silicon Valley, aby ženám priniesla čo najväčšie pohodlie. Majiteľky meniteľných lodičiek tak môžu vyraziť na obchodnú schôdzku či večer na koncert verejnou dopravou, bez toho aby sa báli, že sa im zapichne podpätok do diery v chodníku. Užívateľsky prívetivé lodičky ocenia napríklad aj vodičky áut.

Koniec boľavým nohám z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Runway Heels)

Na nápad lodičiek "dvoje v jednom" prišla Avecillaová, keď bola tehotná a pracovala ako letuška. Boľavé nohy z podpätkov ju priviedli na myšlienku obojakých topánok. "Najskôr som zašla k obuvníkovi, ale ten nič nevymyslel. Tak som navštívila inžinierov, ktorí síce nevedeli nič o lodičkách, ale spoločne sme vymysleli high-tech lodičky," uviedla podľa denníka New York Post podnikateľka Aveciallaová.

Koniec boľavým nohám z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Runway Heels)

Užívateľsky príjemné lodičky si ale nebude môcť dovoliť každá žena. Bežný model bude stáť v Spojených štátoch 199 dolárov (asi 170 eur), model premium sa má predávať za 249 dolárov (zhruba 211 eur).

Koniec boľavým nohám z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Runway Heels)

Lodičky Runway Heels nie sú prvé svojho druhu, majú ale vylepšenú technológiu napríklad oproti lodičkám, ktoré predáva už niekoľko rokov firma Camileon Heels. Jej podpätky sa sklápajú ručne bez tlačidla. Dámske topánky parížskej luxusnej značky Tanya Health sa tiež dajú premeniť z lodičiek na pohodlné nízke baleríny, podpätky sa ale oddeľujú a nosia v kabelke.

Viac o téme: TopánkyLodičkyRunway Heels
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu