Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dievčina (23) trpí zriedkavou rakovinou, lebo v detstve zrejme jedla TOTO

Danielle dúfa, že sa uzdraví Zobraziť galériu (3)
Danielle dúfa, že sa uzdraví (Zdroj: Facebook)

ALDERSHOTE - Mladá žena musela podstúpiť chemoterapiu kvôli rakovine, ktorú bežne dostávajú len muži. Nechápe, ako u nej mohla prepuknúť. Jedinou možnosťou je, že v detstve niekde zjedla žiaruvzdorný materiál. Stále podstupuje liečbu a dúfa, že všetko dobre dopadne.

Dvadsaťtriročná Danielle Smalleyová dostala rakovinu, tzv. mezotelióm (nádorové ochorenie pohrudnice, ktoré vzniká po opakovanom kontakte s azbestovým materiálm, pozn. red.), ktorá sa objavuje najmä u mužov, a to až po 75. roku života. Jediným vysvetlením je podľa nej to, že ako dieťa musela omylom zjesť žiaruvzdorný materiál. Ani jeden z jej rodičov totiž podľa vlastného vedomia neprišiel do kontaktu s azbestom, ktorého používanie je od roku 1999 zakázané. Jediným vysvetlením preto je, že ho ako dieťa musela niekde zjesť. Možno v parku, možno u niektorej kamarátky v dome. 

Dievčina (23) trpí zriedkavou
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

"Prvé príznaky sa môžu objaviť aj po dvadsiatich rokoch. U žien sa toto ochorenie takmer vôbec nevyskytuje. Rozmýšľali sme, kde som mohla prísť do styku s azbestom, ale na nič sme neprišli. Som z toho veľmi nešťastná," povedala chorá dievčina. 

Dievčina (23) trpí zriedkavou
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Spočiatku lekári predpokladali, že Danielle trpí syndrómom dráždivého čreva, no v nemocnici jej potom našli nádory za črevom. Pacientke pred operáciu museli vybrať vaječníky. Dala si preto zmraziť vajíčka, aby mohla mať v budúcnosti deti. "Som taká vystrašná, prežijem vôbec? Nikdy by som si nebola pomyslela, že v takom mladom veku už budem musieť uvažovať nad tým, či budem môcť mať niekedy deti. Som rada, že som si aspoň mohla dať zmraziť vajíčka," hovorí. Teraz hlavne dúfa, že sa z rakoviny vylieči. Veľkou oporou v týchto ťažkých chvíľach sú jej najbližší vrátane priateľa Jacka.  

Viac o téme: RakovinaAzbest
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu