Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Žena si myslela, že má zastavené vetry: Diagnóza lekára ju šokovala

Carla sa z choroby dostala, jej priateľka nie Zobraziť galériu (3)
Carla sa z choroby dostala, jej priateľka nie (Zdroj: Facebook)

NOTTINGHAMSHIRE - Carla Bradburyová občas krvácala aj mimo menštruačného cyklu. Keďže ale bola tesne po štyridsiatke, myslela si, že prichádza menopauza. Občasné nafúknutie brucha zasa spájala s pitím sýtenej vody. K lekárovi išla až po niekoľkých mesiacoch. Diagnóza bola krutá - rakovina krčka maternice.

Príbeh Carly sa začal pred šiestimi rokmi, kedy sa u nej objavili bežné ženské problémy. Sem tam trošku krvácala mimo cyklu a niekedy sa cítila nafúknutá, akoby mala zastavené vetry. Všetko sa však po niekoľkých mesiacoch zhoršilo, preto išla k lekárovi. Diagnostikovali jej rakovinu krčka maternice a vyhliadky pacientky neboli veľmi optimistické. Lekár jej dal iba 50-percentnú šancu na prežitie. "Môj nádor na krčku maternice bol veľký ako slivka," hovorí. 

Žena si myslela, že
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Liečbu zvládla aj vďaka kamarátke Márii, s ktorou trávila čas v nemocničnej izbe a ich diagnóza bola rovnaká. Obe ženy nerovný boj so zákernou chorobou vyhrali, ale na preventívnej prehliadke po troch rokoch boli Máriine výsledky katastrofálne. Rakovina sa jej vrátila, tentoraz zasiahla lymfatické uzliny a šírila sa do celého tela. Úbohá žena po roku a pol zomrela. Carla sa vtedy rozhodla, že pomôže onkologickým pacientom a začala podporovať charitatívne podujatia. 

Žena si myslela, že
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Žena letela cez pol sveta, aby sa vydala za muža z Facebooku: Sex s mojím ex mi zachránil život

V tom čase sa Bradburyovej dostala do rúk reklama na charitatívnu akciu na podporu onkologických pacientov. Išlo o kanoistiku z Chesteru do Liverpoolu a plánovaná trasa merala takmer dvesto kilometrov. Carla ani na chvíľu neváhala a začala s prípravou. Vo všetkom ju podporoval manžel a osobná trénerka. "Mala som pocit, že Mária nás pri všetkom vidí a povzbudzuje nás. Ja som pádlovala najmä pre ňu a za ňu." Carle a jej priateľom sa podarilo navýšiť sumu financií v charitatívnom fonde až do výšky 224-tisíc libier. Stále je neúnavná, pozitívna a povzbudzuje všetkých, aby bojovali a nevzdávali sa.

Viac o téme: MenzesRakovina krčka maternice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu