Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

FOTO Tínedžerka doplatila na antikoncepciu: Skoro ju zabila, skončila s poškodeným zrakom

Tasha prišla o svoje sebavedomie Zobraziť galériu (4)
Tasha prišla o svoje sebavedomie (Zdroj: profimedia.sk)

WALSALL - Dvadsaťročná Tasha Hudgesová musela bojovať o život po tom, čo si ešte ako tínedžerka nechala vložiť do tela antikoncepčný implantát. Jej stav si vyžiadal okamžitú operáciu, pretože hrozilo, že čoskoro príde o zrak, alebo nedajbože zomrie.

Tasha sa nechcela vystaviť riziku otehotnenia v mladom veku, a tak si ako sedemnásťročná nechala do ramena voperovať antikoncepčný implantát. Z tabletiek totiž priberala, preto radšej zvolila túto alternatívnu metódu. Zhruba po roku sa u nej objavili zdravotné ťažkosti. Začala trpieť silnými bolesťami hlavy a videla rozmazane. Bolesť sa po čase stala neznesiteľnou, kvôli čomu bola dievčina nútená v priebehu pár týždňov osemkrát vyhľadať lekársku pomoc. Lekári jej však zakaždým tvrdili, že ide len o hormonálnu nerovnováhu. 

FOTO Tínedžerka doplatila na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Hughesová bola už tak zúfalá, že kvôli problémom so zrakom navštívila očného lekára. Ten zistil, že má poškodený zrakový nerv a musí ísť okamžite na operáciu, inak by mohla čoskoro oslepnúť. Ďalšie vyšetrenia však odhalili, že pacientka trpí tzv. intrakraniálnou hypertenziou, čo je stav, kedy sa v mozgu hromadí nebezpečná tekutina. Ochorenie vyvolal práve spomínaný implantát, ktorý do jej tela vylučoval hormóny. Tashu ihneď operovali, pretože bola v bezprostrednom ohrození života. "Keby mi tú tekutinu neodčerpali z mozgu, už som tu nemusela byť. Po operácii som stále mala bolesti," hovorí. 

FOTO Tínedžerka doplatila na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

FOTO Tínedžerka doplatila na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Tashin stav sa síce upravil, no natrvalo prišla o periférne videnie. Na hlave jej po zákroku ostali obrovské jazvy, kvôli ktorým sa stále cíti ako Frankenstein. Svojím príbehom chce teraz varovať ostatné ženy, aby si dávali pozor na nežiaduce vedľajšie účinky hormonálnej antikoncepcie. "Teraz by som si dvakrát rozmyslela, či by som si nechala niečo implantovať do tela, keď viem, aké to môže mať následky. Je naozaj hrôzostrašné čo i len pomyslieť na to, že ma implantát takmer pripravil nielen o zrak, ale aj o holý život," dodáva Hughesová, ktorá týmto vraj navždy stratila svoje sebavedomie. 

Viac o téme: AntikoncepciaAntikoncepčný implantát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu