Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Žena vďačí mobilnej aplikácii za svoj život: Oznámila jej strašnú správu

Nikki by sa mala uzdraviť Zobraziť galériu (2)
Nikki by sa mala uzdraviť (Zdroj: Facebook)

BRIDGWATER - Trojnásobná mamička prehovorila o tom, ako jej mobilná aplikácia zachránila život. Snaží sa tak presvedčiť ostatných, že moderných technológií sa netreba báť, častokrát nám viac pomôžu ako uškodia.

Niki Duddridgeová zostala v šoku po tom, ako si stiahla jednu aplikáciu SkinVision, prostredníctvom ktorej si zoskenovala materské znamienko na členku. O pár sekúnd jej totiž mobil odporučil, aby rýchlo vyhľadala lekársku pomoc. To Britka aj spravila. Lekár jej po sérii vyšetrení oznámil hroznú diagnózu, ktorá znela - rakovina kože. O šesť týždňov neskôr podstúpila operáciu, počas ktorého jej odstránili malígny melanóm, čo je najagresívnejšia a najsmrteľnejšia forma rakoviny kože. 

Žene (28) sa na nose spravila vyrážka: Osudná chyba, že ju podcenila, ostala znetvorená

"Nikdy som nechodila do solária, nikdy som sa nespálila na slnku a v rodine nemáme nikoho s rakovinou kože. Keby som si neprečítala článok o tej aplikácii, asi by som ani nevedela o svojej chorobe. Chcela som ju otestovať, preto som si ju stiahla. A urobila som dobre," uviedla Niki.

Žena vďačí mobilnej aplikácii
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Aplikácia SkinVision slúži na analýzu znamienok, ktoré zoskenuje a potom vyhodnotí, či sú rakovinotvorné, resp. v akom stave už rakovina je. Aplikáciu vyvinuli v roku 2013 holandskí dermatológovia, na internete si ju môžete stiahnuť zadarmo. 

Viac o téme: ZnamienkoRakovina kože
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu