Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Otec mŕtveho vodiča, ktorý zahynul v aute s Dianou: Bolo to sprisahanie, potvrdili mi to policajti!

Henri Paul bol označený za vinníka tragédie, pri ktorej sám zahynul Zobraziť galériu (4)
Henri Paul bol označený za vinníka tragédie, pri ktorej sám zahynul (Zdroj: TASR/AP)

LONDÝN - Jean Paul (85) je otec Henriho Paula - šoféra mercedesu, ktorý zahynul v auguste 1997 spoločne s princeznou Dianou a jej priateľom Dodim Al Fajedom v Paríži. Jean bol vždy presvedčený o tom, že jeho syn je nevinný a nehodu nespôsobil. Potvrdzujú to aj posledné informácie, ktoré sa k nešťastnému otcovi dostali z policajných kruhov. Podľa nich bol Henri iba "vedľajšia strata."

Jean sa stále zaujíma o okolnosti, ktoré sprevádzali tragickú udalosť spred dvadsiatich rokov. V osudnú noc luxusný mercedes Diany a jej vtedajšieho priateľa Dodiho skončil svoju cestu parížskymi ulicami nárazom v tuneli Alma. Celé vyšetrovanie, ktoré sa skončilo v roku 2008, označilo za hlavného vinníka tejto tragickej nehody šoféra mercedesu -  Henriho Paula, ktorý tiež zahynul. Pri pitve mu totiž objavili alkohol v krvi. Navyše, ani Diana a ani jej priateľ neboli pripútaní.

Otec mŕtveho vodiča, ktorý
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/AP)

Otec mŕtveho vodiča, ktorý
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/AP)

Práve stanovisko vyšetrovateľov vôbec Paula staršieho vôbec neuspokojilo. "Vraj pred jazdou pil, ale tomu neverím. Jeho vzorka musela byť zamenená. Henri bol zodpovedný, nikdy by nepil v službe. Bol čestný, až príliš čestný," hovorí nešťastný otec.  Ďalej tvrdí, že v ten deň v nemocnici, kde sa uskutočnila pitva jeho syna, bolo vykonaných až dvadsať pitiev, takže nebol problém vzorku zameniť. "Som si istý, že išlo o sprisahanie zo strany tajnej služby. Chceli odstrániť Dianu a jej priateľa. Môj syn mal iba smolu, že práve on v tú noc šoféroval," dodáva so slzami v očiach.

Mrazivé priznanie Williama a Harryho o poslednom hovore s mamou: Do konca života to budeme ľutovať

Všetky rokov staré pochybnosti namierené voči vyšetrovateľom sa Jeanovi potvrdili iba nedávno. Z policajných kruhov totiž presiakli na povrch informácie, ktoré názory starého muža o sprisahaní a zámene krvnej vzorky iba potvrdzujú. "Zo spoľahlivého zdroja viem, že sprisahancom išlo o to, aby zabili Dianu a Dodiho. Môj syn bol len akási neplánovaná "vedľajšia strata" a potom bol označený za vinníka," tvrdí. 

Jean Paul s manželou Giselle na synovom pohrebe
Zobraziť galériu (4)
Jean Paul s manželou Giselle na synovom pohrebe  (Zdroj: TASR/AP)

Jean je zo všetkého nešťastný a stále verí, že vyšetrovanie sa obnoví a meno jeho syna bude očistené. Matka zosnulého vodiča a Paulova manželka Giselle sa zo synovej smrti nikdy nespamätala a traumatizovaná žije v domove opatrovateľských služieb. 

Viac o téme: NehodaTragédiaDianaHenri paul
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu