Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Dolapili ho: Po útoku pri Paríži zatkli na diaľnici hlavného podozrivého

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Francúzsky premiér Édouard Philippe informoval, že zatkli "hlavného podozrivého" páchateľa útoku na skupinu vojakov, ku ktorému došlo dnes pri Paríži. Podľa premiéra ho zadržali na diaľnici pri meste Boulogne-sur-Mer na severe krajiny, keď šoféroval auto, ktoré pri útoku použil. Ďalšie podrobnosti Philippe neuviedol.

Dodal však, že aj napriek "vysokej hrozbe" voči Francúzsku vláda stále plánuje odvolať 21 mesiacov trvajúci výnimočný stav. Zdôraznil, že nový vládny zákon zahrňujúci trvalé protiteroristické opatrenia postačí, aby nahradil výnimočný stav. Ten zaviedli po krvavých útokoch islamských extrémistov v novembri 2015. O zákone v súčasnosti prebieha parlamentná debata a očakáva sa, že výnimočný stav sa skončí 1. novembra.

Spravodajská televízia BFMTV informovala, že zadržanie podozrivého na diaľnici severne od Paríža malo "búrlivý" priebeh. Zadržaný pri streľbe utrpel zranenie. Francúzsky minister vnútra Gérard Collomb potvrdil, že vodič auta, ktoré v meste Levallois-Perrete pri Paríži narazilo do skupiny vojakov, konal zámerne. Zranil pritom šiestich zo 16 členov skupiny vojakov, ktorí sa v rámci bezpečnostnej operácie Sentinelle chystali na hliadkovanie v uliciach a pri dôležitých objektoch.

Minister Collomb pred novinármi pripomenul, že išlo už o šiesty útok proti hliadkam pôsobiacim v rámci operácie Sentinelle. Prípadom sa zaoberá sekcia pre boj s terorizmom pri parížskej prokuratúre, ako aj ďalšie vyšetrovacie orgány.

Viac o téme: útok Paríž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu