Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nové fitness trendy, z ktorých sa vám zatočí hlava: Dá sa vraj cvičiť aj takto

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

MELBOURNE - Už vás unavuje plážový aerobik? Nemôžete sa ani pozrieť na posilňovňu či cvičebnú sálu? Potom sa zapíšte na aerobik medzi zvieracími exponátmi alebo vyskúšajte pivnú jogu na streche hotela, kde medzi jednotlivými pózami upíjate zlatistý mok, napísal denník Herald Sun.

Chcete schudnúť? Odborníčka pozná odpoveď na otázku, ako dlho to bude trvať!

Tak to aspoň môžu urobiť cvičením posadnutí obyvatelia austrálskeho Melbourne, ktorí hľadajú nové možnosti, kde cvičiť - a nachádzajú ich na tých najmenej pravdepodobných miestach.

Napríklad Melbournské múzeum organizuje ranné cvičenie nazvané "múzejné pohyby", pri ktorom inštruktori aerobiku vedú dospelých cvičencov na "kreatívnu aeróbnu výpravu" v budove Carlton Gardens.

Keď túto novinku vyskúšali Deanne Butterworthová a Jess Lakatoshová, zistili, že táto kreatívna výprava znamená liezť po schodoch ako hmyz, skákať cez švihadlo medzi veľrybími stavcami a vydýchať sa vo vnútornom dažďovom pralese.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto  (Zdroj: thinkstock.com)

Tejto špeciálnej lekcie aerobiku sa môžu zúčastniť maximálne 20-členné skupiny, ktoré sa môžu tešiť na "skutočné cvičenie so štedrou porciou zábavy", povedal ich iniciátor a umelecký riaditeľ melbournskej spoločnosti BalletLab Philip Adams.

"Pozriete si múzeum ešte skôr, než prídu bežní návštevníci, zacvičíte si v neuveriteľnom prostredí, a užijete si skvelé raňajky, než sa vydáte do práce. A v kancelárii nikto nebude hovoriť o ničom inom," vyhlásil Adams.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto  (Zdroj: thinkstock.com)

Koncom júla sa tiež konala prvá lekcia "pivnej jogy" v Melbourne na streche hotela Emerson. Dvadsiatka pozvaných hostí pod vedením inštruktora vykonávala všetky typické pohyby jogy, zatiaľ čo si upíjala bezlepkové svetlé pivo Omission.

Benjamin Cairns zo spoločnosti Craft Revolution, ktorá toto americké pivo v Austrálii distribuuje, to nepokladá za reklamný ťah, ale "dodanie ďalšej dimenzie tomu, aby bol človek zdravý". "Joga a bezlepkové pivo nám pripadalo ako dokonalé spojenie," dodal.

Viac o téme: PivoCvičenieJogaAerobikMelbourne
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu