Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO Na chodníku explodoval smetný kôš: Neuveríte, čo výbuch spôsobilo

Mohla z neho byť radšej chutná pizza Zobraziť galériu (2)
Mohla z neho byť radšej chutná pizza (Zdroj: profimedia.sk)

THORNBURY - Kuriózny výbuch vystrašil obyvateľov a návštevníkov anglického mesta Thornbury, keď na jednej z najrušnejších ulíc explodovalo cesto na pizzu. Je to vôbec možné? Nasledujúca fotografia dokáže, že áno a pohľad je to naozaj bizarný.

Majiteľka blízkeho obchodu prirovnala silu, s akou cesto vybuchlo v smetnej nádobe, k "rane z vesmíru". Zamestnanci pizzérie sa prebytočného surového cesta zbavili už popoludnie predtým, takže celú noc kyslo a "pracovalo" v smetnom koši vedľa chodníka. Horúčava na ďalší deň potom spôsobila, že pekne vykysnuté cesto vybuchlo. "Keby bolo chladno, určite by sa nič nestalo. Bola to poriadna rana," dodala vystrašená obchodníčka.

FOTO Na chodníku explodoval
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Nekompromisný postoj k celému incidentu zaujala mestská rada a  obvinila pizzériu z nezodpovedného správania. Hovorkyňa Thornbury zároveň pripomenula, že niečo podobné sa nestalo prvý raz, nikdy predtým však nebol výbuch tak silný.

"V Thornbury máme toľko krásnych miest, na ktoré môžeme byť pyšní, preto si ich chráňme. Vyzývame všetkých majiteľov reštaurácií, aby sa odpadu zbavovali legálnym spôsobom. Nie je povinnosťou daňových poplatníkov, aby prispievali na odstraňovanie podobných problémov," upozornila. 

FOTO Na chodníku explodoval
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: youtube/gatornade)

"Je to neprijateľný incident, za ktorý sa ospravedlňujeme. Sme v kontakte s mestskou radou a sme ochotní spolupracovať a nahradiť spôsobenú škodu. Zároveň sme upozornili všetkých zamestnancov našej prevádzky, aby boli pri likvidácii odpadu opatrnejší," vyjadrilo sa vedenie pizzérie, čím sa snažilo zmierniť ostré slová hovorkyne mesta. 

Viac o téme: VýbuchExplóziaPizza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu