Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO Dala si spraviť plnšie prsia: Pohroma ako svet, zhnili jej bradavky

Žena prišla o bradavky. Zobraziť galériu (3)
Žena prišla o bradavky. (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Zubná sestra Kirsty Adamová (24) sa rozhodla pre operáciu po úbytku hmotnosti, ktorý spôsobil, že jej ovisli prsia. Britskej chirurgickej spoločnosti zaplatila 6000 libier (cca 6850 eur) za zväčšenie z veľkosti 36D na DD, no zákrok aj napriek tejto obrovskej sume nedopadol podľa jej predstáv. Jej bradavky sa stali po zákroku nekrotickými a začali hniť.

FOTO len na vlastné riziko: Takto to vyzerá, keď sa nepodarí plastika pŕs

Mladá Britka kontaktovala spoločnosť Transform v januári 2015 cez internet. Počula viacero hrôzostrašných príbehov od žien, ktoré si išli dať spraviť plastiku do zahraničia, preto sa rozhodla, že zostane doma, kde sú takéto operácie oveľa bezpečnejšie.

Po ukončení konzultácií a predoperačného vyšetrenia na klinike v Glasgowe zaplatila spoločnosti  6 000 libier za zákrok, poistenie a následnú starostlivosť. Operáciu jej robila rumunská lekárka Vana Vasilescuová, podľa ktorej sa Kirsty mohla vrátiť už na druhý deň domov.

Kirsty Adamová
Zobraziť galériu (3)
Kirsty Adamová  (Zdroj: profimedia.sk)

Počas kontroly ale bolo zrejmé, že niečo nie je v poriadku. Zdravotná sestra jej rany vyčistila, zmenila obväzy, ale jej bradavky sa stali čiastočne nekrotickými a musela jej odstrániť aj kúsky odumierajúceho mäsa. Čierna farba bradaviek síce Kirsty vystrašila, ale verila, že sestra vie, čo robí.

Napokon sa mladej žene podarilo získať stretnutie aj s doktorkou Vasilescuovou, ktorá ju uistila, že je všetko v poriadku. Potom ju však zrazu pridelili inému chirurgovi, ktorý jej ihneď ranu ošetril a predpísal jej antibiotiká kvôli infekcii. Keď Adamová podala sťažnosť na rumunskú lekárku, povedali jej, že chirurgička už u nich nepracuje.

FOTO Dala si spraviť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Prípad sa dostal pred lekársku komoru, ktorá rozhodla o zostavení jej činnosti a 10. februára 2017 došlo k finálnemu vymazaniu z registra lekárov. Napriek tomu, že v Spojenom kráľovstve už nemôže vykonávať operácie, našla si iné uplatnenie. V Rumunsku pracuje aj naďalej a na internete inzeruje svoje služby.

Adamová podľa portálu metro.co.uk podstúpila novú operáciu a spoločnosť Transform jej financuje aj laserovú liečbu jaziev a tetovania, ktoré jej nahradilo bradavky. Tvrdí, že jej ponúkli kompenzáciu vo výške 250 libier ako gesto dobrej vôle, ale ona tieto peniaze odmietla. Hovorí, že za 6000 libier by nemalo dochádzať vo Veľkej Británii k takýmto prípadom, pretože to znižuje vieru v systém zdravotnej starostlivosti aj v nastavené pravidlá.

Viac o téme: PlastikaPlastická operáciaPrsia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu