Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

FOTO Luxusná dovolenka sa zmenila na slzavé údolie: Horor Angličanky (18) na letisku

Amelia-Grace Beardová Zobraziť galériu (2)
Amelia-Grace Beardová (Zdroj: FB/Amelia-Grace Beard)

LONDÝN - Angličanka Amelia-Grace Beardová (18) kúpila sebe a svojmu priateľovi vysnívanú dovolenku na grécky ostrov Rodos a tešila sa, ako si ju spolu užijú. Namiesto toho prišla o oblečenie v hodnote približne 800 libier (cca 910 eur). Na letisku Stansted jej totiž batožinový pás úplne zničil kufor aj jeho obsah a ona musela nastúpiť do lietadla iba v tom, čo mala na sebe. Okrem toho sa stratila jej toaletná taška aj nabíjačka na telefón.

Dovolenka ako z hororu: Pred šokovanými turistami na pláži vytiahli z vody mŕtveho migranta

Pár minút predtým, ako mala Amelia-Grace nastúpiť minulý utorok do lietadla spoločnosti Ryanair, prišli k nej zamestnanci letiska, odviedli ju bokom a ukázali jej, čo sa stalo s jej kufrom. Mladá žena tvrdí, že sa k nej personál letiska aj aerolínii správal hrubo a popieral zodpovednosť za škodu.

"Spýtala som sa, čo mám ďalší týždeň robiť, pretože nemám dostatok peňazí na pokrytie nového šatstva a toaletných potrieb a nemôžem udržiavať kontakt s domovom bez nabíjačky. Všetko, čo povedali, bolo vyplniť on-line formulár. Spôsob, akým so mnou zaobchádzali, bol strašný," uviedla nešťastnica pre Sunday Mirror.

Zúfalá dievčina napísala na Twitter Ryanairu aj letisku Stansted, či by jej pomohli s nákupom náhradného oblečenia, ale odpoveďou podľa nej bolo, že si ho má zadovážiť na vlastné náklady a oni potom zvážia jej nárok na preplatenie.

Amelia-Grace rezervovala all-inclusive dovolenku za 1680 libier (cca 1920 eur) vo štvorhviezdičkovom hoteli Aegean Breeze na Rodose v apríli ako darček k narodeninám pre svojho priateľa Kylea (20). Taktiež kúpila spiatočné letenky u aerolínii Ryanair.

Amelia-Grace s priateľom
Zobraziť galériu (2)
Amelia-Grace s priateľom  (Zdroj: FB/Amelia-Grace Beard)

"Nechala som im svoju batožinu pri registrácii a oni ju zničili. Môj kufor vyzeral, ako by bol zapálený a roztrhaný. Zachytil sa v dopravnom páse a všetko moje nové oblečenie na dovolenku bolo zničené a pokryté čiernym olejom. Mala som tam oblečenie za 800 libier. Rozplakala som sa. Druhá polovica mojich šiat chýbala, spolu s toaletnými potrebami, mejkapom a nabíjačkou," vysvetlila pre Sunday Mirror.

Amalia-Grace z Watfordu povedala, že jej mama sa jej pokúšala poslať peniaze na kúpu šiat, pretože jediné oblečenie, ktoré si vzala do príručnej batožiny, boli plavky. Okrem toho má problémy aj v hoteli, pretože sú tu predpísané pravidlá obliekania a ona nemá, čo nosiť. "Zničilo mi to dovolenku," tvrdí dievčina.

Hovorca letiska Stansted sa vyjadril, že manipulácia a dodanie batožiny je zodpovednosťou leteckých spoločností. Ryanair sa za nepríjemnosti ospravedlnil a dodal, že záležitosť vyrieši priamo so zákazníčkou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu