Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vodiči električiek a autobusov majú zakázané kraťasy: Šalamúnsky si s tým poradili

Vlna horúčav prinútila vodičov električiek a autobusov k razantnému kroku.
Vlna horúčav prinútila vodičov električiek a autobusov k razantnému kroku. (Zdroj: YouTube/Presse Océan)

NANTES - Vlna horúčav, ktorá zasiahla aj Francúzsko, prinútila vodičov električiek a autobusov v meste Nantes na západe krajiny, aby prišli do práce čo najviac naľahko. Namiesto nohavíc sa obliekli do sukieň, pretože šortky majú prísne zakázané, upozornil web denníka Le Parisien. Rovnaký nápad dostali tiež stredoškoláci z anglického Exeteri.

"Sukne sú súčasťou erárneho oblečenia našich kolegýň. My ale nemáme rovnocennú náhradu," povedal zástupca vodičských odborov CFDT Gabriel Magner. Podľa neho sa vodiči od roku 2013 usilujú o presadenie šortiek od určitého stupňa, kedy už je horúco neznesiteľné.

V horúčavách išiel do práce v šortkách: Vyhodili ho, vrátil sa s prefíkaným riešením na FOTO

Vodiči sa sťažujú, že teplota v električkách môže za čelným sklom dosiahnuť 50 stupňov Celzia. "Už tak máme komplikované pracovné podmienky s agresívnymi cestujúcimi. Toto by nám mohlo trochu uľaviť," dodal Magner. V roku 2013 vykonali podobnú akciu švédski vodiči MHD a so svojou požiadavkou uspeli, pripomenul Le Parisien.

Rovnaký nápad ako francúzski vodiči dostali tiež chlapci zo strednej školy Isca Academy v anglickom Exeteri. Školský poriadok im nariaďuje nosenie školských uniforiem a šortky ich súčasťou nie sú. Namiesto toho, aby sa parili v predpísaných sivých oblekoch, prišlo včera zhruba 30 študentov na vyučovanie v sukniach, ktoré škola predkladá pre dievčatá. Hovorca okresného úradu David Beasley povedal, že nikto z chlapcov nebol potrestaný.

Viac o téme: OblečenieHorúčavyFrancúzskoNantes
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu