Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tajomstvo 140-ročného tela mníšky dodnes nikto nevysvetlil: Pri pohľade na jej oči žasli

Nedotknuté telo Catherine Labouré. Zobraziť galériu (2)
Nedotknuté telo Catherine Labouré. (Zdroj: Youtube/katnaej)

PARÍŽ - Francúzska mníška Catherine Labouré patrí medzi najznámejšie európske svätice. Podobne ako telo slovenskej dobrodinky Žofie Bosniakovej, ani ostatky mníšky, ktorá zomrela v roku 1876, po smrti nepodľahli rozkladu. Keď po 56 rokoch exhumovali jej telo, nestačili sa čudovať.

Hoci od smrti francúzskej mníšky Catherine Labouré uplynulo už 140 rokov, jej telesná schránka neprestáva udivovať. Keď v 30. rokoch 20. storočia otvorili rakvu, do ktorej po smrti rehoľníčky uložili jej telo, zistili, že vôbec nepodľahlo rozkladu. Podľa svedkov exhumácie mala oči rovnako modré ako v deň, keď zomrela.

VIDEO Chlapec zvestoval zjavenie Panny Márie: Nad svätyňou sa ukázalo mysteriózne svetlo

Panenská Catherine Labouré vstúpila do kláštora už vo veľmi mladom veku. V roku 1830 sa jej ako 24-ročnej trikrát zjavila Panna Mária. Podľa dobových svedectiev bola neobyčajná Francúzska mimoriadne zbožná a o svojich zázračných zjaveniach sa zdôverila len svojmu spovedníkovi a predstavenej kláštora. Catherine Labouré zomrela v úctyhodnom veku – ako 70-ročná.  V máji 1933 ju podľa kresťanských médií pápež Pius XI. blahoslavil a pápež Pius XII. v júli 1947 vyhlásil za svätú. Jej neporušené telo sa nachádza v kaplnke sestier vincentiek v Paríži.

Tajomstvo 140-ročného tela mníšky
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: MúmiaMníškaZázrakCatherine Labouré
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu