Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Rodina sa vybrala na dovolenku do Španielska: O pár hodín sa stala jej najväčšia tragédia

Blossom Iris Kellyová Zobraziť galériu (2)
Blossom Iris Kellyová (Zdroj: FB)

LIVERPOOL - Iba štvorročná Blossom Iris Kellyová zomrela v auguste minulého roka, keď ju našli v bezvedomí v bazéne španielskej vily, ktorú si anglická rodina prenajala na oslavu 60. narodenín starého otca. Dievčatko previezli do nemocnice v Barcelone, ale o niekoľko dní zomrelo. Zdrvení rodičia sa teraz rozhodli o tragédii prehovoriť pre Liverpool Echo, aby pomohli zabrániť iným deťom v rovnakom nešťastí.

Tragédia v lietadle: Muž (†63) sa vracal z dovolenky, do Británie sa už nedostal

"Na dovolenke sme boli len pár hodín, keď si Blossom našla cestu do bazéna. Boli sme si vedomí toho, že je s nami malé dieťa, ale ona sa musela sama nejako dostať cez plot. Nechceme, aby takáto chyba zničila všetko ostatné," uviedol otec Chris, ktorý žije v meste Skelmersdale a varoval, že takáto tragická nehoda sa môže stať "akémukoľvek dieťaťu kedykoľvek".

"V nemocnici bolo ďalšie dieťa, ktoré sa utopilo v ten istý deň. Po prevoze do inej nemocnice tam boli ďalšie tri deti, ktoré sa utopili. Bol som prekvapený, keď som videl, aké to je časté. Videl som rodiny, ľudí, ktorí stratili deti a zdá sa, že sa to deje stále," dodal Chris.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: thinkstock.com)


Blossomini rodičia sú stále šokovaní tým, že zomrela napriek všetkým bezpečnostným opatreniam, ktoré rodina urobila, vrátane výberu vily s oploteným bazénom a pribalenia nafukovacích pásov a rukávov.

Chris a Vicky, ktorí majú dve ďalšie deti, chcú spustiť na počesť svojej malej princeznej charitu, ktorá má slúžiť ako prevencia pred utopením. Deti chcú učiť plávať a dávať im lekcie bezpečnosti. "Ak môžeme zabrániť inej rodine, aby si prešla zármutkom, ako my, Blossomina strata nebola zbytočná," vyjadrila sa Vicky.

Viac o téme: DovolenkaBazénUtopenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu