Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Najtučnejší človek sveta podstúpil operáciu: V nasledujúcich mesiacoch sa má stať niečo úžasné

Juan Pedro Franco
Juan Pedro Franco (Zdroj: youtube/Observator TV)

UADALAJARA - Zrejme najťažší živý človek na svete, Mexičan Juan Pedro Franco s hmotnosťou 595 kilogramov, podstúpil úspešnú operáciu, pri ktorej mu bola odobraná veľká časť žalúdka. Informovala o tom dnes agentúra AFP.

"Operáciou bolo takmer úplné odstránenie (žalúdka). Teraz čakáme, ako telo na túto zmenu zareaguje a dúfame, že všetko bude v poriadku," povedal na tlačovej konferencii chirurg José Antonio Castañeda, ktorý zákrok vykonal, Lekár spresnil, že tridsaťdvaročnému Francovi boli chirurgicky odstránené tri štvrtiny orgánu, aby sa extrémne telnatému mužovi znížil príjem potravy.

"Dúfame, že v nasledujúcich troch mesiacoch stratí 40 až 50 percent svojej hmotnosti," povedal ďalej chirurg. Dodal, že na november je plánovaná druhá operácia, ktorej cieľom bude rozdeliť žalúdok a upraviť črevá. Avšak úspech oboch operácií bude závisieť na Francovej sebadisciplíne a od vôľe riadiť sa psychologickým a výživovým programom, upozornil Castañeda.

Mexický tlsťoch pred terajšou operáciou už dokázal vďaka špeciálnej liečbe zhodiť 175 kilogramov, uviedla AFP. Jeho krajan Manuel Uribe bol podľa Guinnessovej knihy rekordov v roku 2007 najhmotnejším človekom na svete s 597 kilogramami. Vlani v máji zomrel.

Viac o téme: OperáciaŽalúdokJuan Pedro Franco
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu