Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Varovanie pred dovolenkou: Dievčina (22) sa dala v Maroku tetovať, strašná reakcia

Au, to musí bolieť...
Au, to musí bolieť... (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Sophie Akisová sa rozhodla pre dočasné tetovanie henou po tom, čo ju oslovil pouličný predajca počas dovolenky s rodinou v pobrežnom letovisku Agadir v Maroku. Po pár hodinách sa však na jej rukách prejavila otrasná alergická reakcia, ktorá spôsobila mladej dievčine opuch a kožu mala samý pľuzgier. Jej matka Wendy teraz varuje ostatných turistov, aby si dávali pozor. "Je to priveľká cena za kúsok umenia," uviedla.

Tínedžerka si len chcela zafarbiť obočie: Takmer oslepla, hrôzostrašné FOTO

"Sophie zle reagovala na vlasové farbivá, keď bola mladšia, takže sme si chceli byť ístí. Najprv sme spravili test, počkali sme 24 hodín a až potom jej potetovali obe ruky. O niekoľko hodín na tom bola zle. Mala ich opuchnuté a posiate pľuzgiermi," povedala matka (56) pre MailOnline.

Varovanie pred dovolenkou: Dievčina
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Pretože na druhý deň odlietala Sophie domov, vzala ju rodina k lekárnikovi, ktorý jej dal tabletky, na ruky krém a obviazal jej ich, aby mohla do lietadla. Akonáhle s manželom pristála v Turecku, kde teraz pár žije, išla do miestnej nemocnice. Lekári jej potvrdili, že ide o alergickú reakciu a pacientke prepísali kúpeľ rúk v jódovom roztoku každých 10 minút počas dvoch dní a kortizónový krém.

"Stále má veľké bolesti. Cítim sa kvôli nej strašne. Dúfajme, že ak sa bude o svoje ruky poctivo starať, nezostanú jej jazvy," dodala Wendy, ktorá zverejnením dcérinho príbehu chce varovať aj ostatných pred dovolenkovými nástrahami v zahraničí.

Video nie je vhodné pre maloletých divákov a ľudí s citlivou povahou!

V mnohých prípadoch totiž nejde o tetovanie henou, ale látkou zvanou parafenylendiamín, ktorá môže spôsobiť pľuzgiere, bolestivé popálenie kože a môže dokonca viesť k zjazveniu.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu