Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Reťazec čelí škandálu: Predával výrobky roky po záruke, FOTO ceruzkového podvodu

Múka bola už dávno po spotrebe Zobraziť galériu (4)
Múka bola už dávno po spotrebe (Zdroj: profimedia.sk)

BRISTOL - Zákazníci istého britského obchodného reťazca sú strašne nazlostení, pretože zistili, že ich predajca nehoráznym spôsobom klamal. Zámerne menil dátumy spotreby na výrobkoch tak, aby mohol predať aj tie staré. A to dokonca niekoľko rokov po záruke!

Reťazec potravín Londis čelí obrovskému škandálu. Prevalilo sa totiž, že zavádza zákazníkov a predáva im výrobky, ktoré už dávno nemajú čo robiť na obchodných regáloch. Jedným z oklamaných je Gary Walsh, ktorý si v predajni v Bristole nedávno kúpil štyri pivá značky Tiger. Podľa neho chutili skôr ako sherry. Ako neskôr zistil, bolo to preto, že sa mali spotrebovať do novembra 2013, čiže pred tromi a pol rokmi! Dátum spotreby bol však zmenený na súčasnosť, čo si na prvý pohľad nevšimol. 

Reťazec čelí škandálu: Predával
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Spočiatku sme nič nepostrehli, lebo sme s manželkou jedli veľmi štipľavé curry, takže naše chute boli otupené. Lenže druhé pivo chutilo ešte horšie, ako to prvé. No a keď som potom umýval riad, len tak zo zvedavosti som skontroloval dátum minimálnej trvanlivosti, ktoré siahalo do roku 2013," povedal Gary denníku Bristol Post. 

Reťazec čelí škandálu: Predával
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Nové kontroly škandalózneho brazílskeho mäsa v reštauráciách: Rady, ktoré vám zachránia zdravie

Rovnakú skúsenosť má aj Lou Dareová, ktorej syn kúpil v Londis balenie hladkej múky. Na tej zas bol informácia "Spotrebujte do" zmenená z apríla 2016 na apríl 2018. Predajcovia si nedali ani tú námahu, aby aspoň svoj podvod dobre zamaskovali. Šestku jednoducho ceruzkou prepísali na osmičku.

Reťazec čelí škandálu: Predával
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Rozzúrená Lou zašla do obchodu, aby konfrontovala jeho majiteľa. Ten jej ale len stroho odvetil, že je to v poriadku, lebo daný tovar predával lacnejšie. 

Reťazec čelí škandálu: Predával
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

O prípade už vedia aj miestne úrady, ktoré sa chystajú v bristolskej prevádzke vykonať inšpekciu. Ak zistia nejaké nedostatky, vyvodia z toho zodpovednosť. Záležitosť okomentoval aj samotný reťazec, ktorý nad konaním majiteľa jednej zo svojich prevádzok vyjadril ľútosť. "Tento incident nás veľmi mrzí. Každá z našich prevádzok má nezávislého vlastníka, a z tohto dôvodu ich ani nemôžeme nijak riadiť. Pre každý prípad sa ale spojíme s predajcom, aby sme sa uistili, že si je vedomý sťažností, ktoré sa proti nemu vedú," informovala hovorkyňa Londis. 

Viac o téme: ŠkandálObchodný reťazec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu