Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Matka dávala synovi so smrteľnou chorobou ilegálnu drogu: Nečakaný účinok!

Deryn Blackwell Zobraziť galériu (2)
Deryn Blackwell (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Deryn Blackwell z Norfolku trpel naraz nie jedným druhom smrtiacej rakoviny, ale rovno dvomi. Lekári mu nedávali veľkú šancu na prežitie a keď sa už jeho matka Callie nemohla pozerať na to, ako neustále trpí bolesťami, rozhodla sa pre radikálne riešenie. Svojmu synovi sa rozhodla uľahčiť prostredníctvom marihuany a práve tej pripisuje zásluhy na tom, že sa stal zázrak. Jej syn sa zotavil z choroby.

Príbeh, ktorý vám zmení život: Matka zverejnila silné FOTO syna (10) trpiaceho rakovinou

Vo svojej novej knihe Callie rozpráva, ako v júli 2010 začali vtedy jej 10-ročnému synovi opúchať žľazy a stratil chuť do jedla. Lekári mu diagnostikovali leukémiu a po troch mesiacoch musel podstúpiť akútnu operáciu slepého čreva. Odborníci mu pri tomto inak rutinnom zákroku dávali iba 20-percentnú šancu na prežitie, pretože hladina jeho bielych krviniek a krvných doštičiek bola veľmi nízka.

Deryn ale bojoval s ochorením veľmi statočne a v máji 2011 sa dostal do remisie. Cítil sa natoľko dobre, že sa mohol vrátiť do školy. No iba na chvíľu. Potom prišla ďalšia rana. Keď sa mu zapálili v roku 2012 mandle, rozhodli zdravotníci o ich odstránení. Pri vyšetrení však zistili, že okrem leukémie trpí aj zriedkavou, no veľmi agresívnou formou rakoviny -  Langerhansovým sarkómom.

Chlapec tak bol pravdepodobne jediným človekom zo siedmich miliárd obyvateľov tejto planéty, ktorý naraz trpel týmito dvomi ochoreniami súčasne. Jeho matka Callie v knihe podrobne opísala, ako bývalo Derynovi nevoľno a navyše sa stal závislým na liekoch. "Nemohli sme sedieť a pozerať sa na to, ako strávi svoje posledné dni v morfínovom opare. Už toho bolo dosť," povedala pre Mail on Sunday.

Deryn s rodičmi
Zobraziť galériu (2)
Deryn s rodičmi  (Zdroj: profimedia.sk)

"Urobili sme rozhodnutie, ktoré po prečítaní vydesí mnoho rodičov a nás desilo tiež. Nevidela som nikdy nič pozitívne na fajčení konope a počas práce v nočných baroch boli nelegálne drogy môj nepriateľ. Ale ak by to mohlo pomôcť môjmu chlapcovi uniknúť pred každodenným trápením, bola som ochotná to skúsiť," prezradila Callie s tým, že strávila hodiny zisťovaním informácií na internete, kým kúpila on-line pero na inhalovanie.

Mohlo by vás zaujať:
Avokádo je považované za pochúťku, bábätko na VIDEU má však iný názor

Jej manžel Simon sa potom stretol s dílerom na neďalekej čerpacej stanici, pričom za držanie drogy hrozí v Anglicku trest až päť rokov za mrežami. Na základe návodu vytvorila Callie tinktúru vhodnú ako náplň do pera a dala ho svojmu synovi, ktorého v tom čase presunuli z nemocnice do hospicu. Už po 10 minútach Deryn avizoval, že bolesť trošku ustúpila a cíti sa lepšie.

Dnes má Deryn 17 rokov a z choroby sa natoľko vystrábil, že mohol ísť opäť do školy, hoci lekári predpokladali, že sa tak už nikdy nestane. Po jej ukončení by chcel byť kuchárom.

Viac o téme: RakovinaMarihuana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu