Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO, ktoré nemal nikto vidieť: Intímne chvíle zo života Hitlera schované u jeho milenky

Hitler relaxuje na svojej chate.
Hitler relaxuje na svojej chate. (Zdroj: Youtube/Reuters)

LONDÝN - Britská aukčná sieň C & T Auctions v stredu ponúkne záujemcom fotoalbum, ktorý patril dlhoročnej milenke a následnej manželke nacistického vodcu Adolfa Hitlera Eve Braunovej. Zbierka fotografií, medzi ktorými sú zatiaľ neuverejnené a nearanžované zábery Hitlera a ďalších nacistických činiteľov, by mohla vyniesť vyše 15-tisíc libier (viac ako 17-tisíc eur), napísala agentúra Reuters.

Historici o najzvrátenejšom období dejín: Takto by dopadli Slováci, keby vyhrali vojnu s Hitlerom!

"Fotografie sú veľmi osobné," vyhlásil Tim Harper z C & T Auctions. Vysvetlil, že album, ktorý doteraz patrí nemenovanému zberateľovi, obsahuje snímky, ktoré by nacistické úrady dbajúce na propagandistický obsah nezverejnili. "Fotky, ktoré sú v albume, sú prirodzené, uvoľnené a mnohé z nich sú veselé, celkom iste by neboli schválené na zverejnenie," dodal.

Snímky, na ktorých je Hitler napríklad s Josephom Goebbelsom, Hermannom Göringom či Heinrichom Himmlerom, musel podľa Harpera zaobstarať niekto, kto mal prístup k vodcovi a k ​​vrcholným nacistickým kruhom.

Album objavili britský fotograf Edward Dean a vojnový spravodajca BBC Richard Dimbleby, ktorí sa po páde Berlína v máji 1945 dostali do Hitlerovho bunkra v areáli ríšskeho kancelára. Súbor fotografií bol v miestnosti, ktorú Braunová využívala ako spálňu.

Viac o téme: FotoalbumAdolf HitlerEva Braunová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu