Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

VIDEO zo smrteľnej postele babičky šokovalo Britániu: Silný odkaz pre verejnosť

Patricia Whitehouseová Zobraziť galériu (2)
Patricia Whitehouseová (Zdroj: YouTube)

STAFFORD - Nič netušila, iba trpela silnými bolesťami. Lekári zdravotný stav a správnu diagnostiku zanedbali, a to si vyžiadalo tú najvyššiu daň. Babička nakrútila a zverejnila video posledných minút svojho života. Zábery uzreli svetlo sveta krátko po jej smrti. Silný odkaz pre verejnosť.

Patricia Whitehouseová mala 62 rokov, keď musela opustiť tento svet. Fatálna a neodpustiteľná chyba pripravila rodinu o milujúcu babičku. Tá sa totiž sťažovala na silné bolesti chrbta. V priebehu dvoch mesiacov navštívila lekárov sedemkrát. Prezerali si ju zdravotné sestry, fyzioterapeuti, záchranári aj lekári. Napriek tomu bola opakovane poslaná domov s liekmi proti bolesti.

Babička sa rozhodla na svojej smrteľnej posteli natočiť video, kde prezradila, čo ju dohnalo tam kam práve smerovala. Smrť sa blížila a ona to vedela. Opísala v ňom, ako žiadala lekárov, aby jej spravili podrobné vyšetrenie a poslali ju na röntgen. Lekár, ktorého na záberoch spomenula ju odmietol s vysvetlením, že röntgen neukáže všetko. "Doktori zlyhali pri mojej diagnostike," priznala Patricia.

Priebeh vyšetrení

Prvýkrát jej zavolal sanitku syn, ktorý ju našiel sedieť na zemi v silných bolestiach brucha a chrbta. Bola schopná jesť iba ovsené vločky priamo zo škatule. Doktor sa vyjadril, že na základe bolesti, ktorú udávala bolo ťažké určiť diagnózu. Patricia dostala lieky od bolesti, z ktorých bola tri týždne omámená. Nakoniec sa ale opäť dostala do nemocnice. Po vykonaní röntgenu, bolo potrebné ďalšie vyšetrenie. Bola poslaná na okamžité MRI a CT. Patricii až po tomto boli nájdené tri nádory.

VIDEO zo smrteľnej postele
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

V priebehu pár dní podstúpila operáciu chrbta. Boli jej voperované podporné tyčky na posilnenie oslabeného stavca. Následne nato bola prijatá do nemocnice na onkológiu a nakoniec bola presunutá na rehabilitácie za cieľom zlepšiť jej chôdzu. Prišla však ďalšia rana a babička tak nešťastne spadla až jej ochrnula ľavá strana. Patricia trpela paraplégiou, ktorá nedovolila ďalšie liečby pre existujúcu hrozbu infekcie, čo potvrdil aj riaditeľ spoločnosti pán McKenzie.

Zomierajúca žena svoje video nahrala za jedným cieľom. Chcela varovať ostatných ľudí, aby sa im nestalo to isté, čo jej. Video bolo zverejnené na YouTube len niekoľko hodín po jej smrti. "Moja mamička chcela video zverejniť, pretože nechceme, aby sa niekomu stalo to, čo jej," vyjadril sa syn Christopher. "Máme v sebe zlosť, lebo sa neurobilo všetko preto, aby naša mamička žila. Navštívila niekoľko rôznych lekárov a nikoho z nich nenapadlo, aký vážny problém moja mamička má a to aj napriek silným bolestiam, ktoré mala," dodáva Christopher .

Dievčinu (21) trápili vyrážky po holení: Strašná správa od lekárov

"Britská zdravotná služba nie je úplne zlá. Ja sa na ňu pozerám ako na stroj. Bohužiaľ, každý stroj môže mať problémy a zlyhania, tak ako v tomto prípade," priznal McKenzie. Patrícia vo svojom poslednom odkaze priznala, že personál na onkológii oceňuje, no nočné služby označila za hrozné. Nemocnica, ktorej zdravotný personál zanedbal diagnostiku uviedla, že sa prípad bude okamžite vyšetrovať. Výkonný riaditeľ s ľútosťou poprial rodine úprimnú sústrasť.
 

Viac o téme: ChorobaSmrťRakovinaDiagnóza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu