Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Rodina prišla za otcom do nemocnice, jeho posteľ bola prázdna: Príbuzných čakala hrozná správa

Smrť Mikuláša bola pre rodinu bôľnym prekvapením. Zobraziť galériu (3)
Smrť Mikuláša bola pre rodinu bôľnym prekvapením.

HRONOVCE/NITRA - Rodina z Hronoviec prežíva smutné a trpké chvíle. Keď prišiel syn s mamou do nemocnice navštíviť chorého otca, dozvedeli sa, že pacient už nežije. Lekárka im zabudla oznámiť, že zomrel už pred niekoľkými hodinami. Na takúto ranu však nikto z príbuzných nebol pripravený.

Mikuláš z Hronoviec trpel podľa reportáže, ktorú priniesol portál Tvnoviny.sk, rakovinou pľúc a bol takmer rok hospitalizovaný v Špecializovanej nemocnici sv. Svorada Zobor v Nitre. Ešte deň pred smrťou bol s rodinou v kontakte a príbuzní netušili, že ho vidia naposledy. Na druhý deň po 15-tej hodine prišli otca navštíviť znova, no jeho posteľ bola prázdna.

Rebríček najhorších a najlepších slovenských nemocníc: Ako dopadla tá vaša?

Personál manželke a synovi oznámil, že Mikuláš už nežije, že zomrel v skorých ranných hodinách okolo piatej hodiny. To však v synovi vzbudilo nielen smútok, ale aj hnev a rovnako šokovaná bola aj manželka zosnulého. Podľa slov syna rodinu celý deň nikto nekontaktoval. Dôvodom bolo pochybenie službukonajúceho personálu.

Rodina prišla za otcom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: reprofoto tv markíza)

Lekárka, ktorá mala pozostalým oznámiť smutnú udalosť, to na konci pohotovostnej služby zabudla urobiť, čím porušila vnútorné predpisy nemocnice. Podľa riaditeľky nemocnice je lekár úmrtie pacienta povinný oznámiť. Riaditeľka Erika Chudá uviedla, že nemocnica vec s lekárkou riešila v zmysle pracovného poriadku. Dodala, že podobné pochybenie nastalo prvý raz v histórii nemocnice a rodine sa osobne ospravedlnila. Príbuzní však žiadajú Úrad pre dohlaď nad zdravotnou starostlivosťou, aby pochybenie prešetril.

Rodina prišla za otcom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: reprofoto tv markíza)

Viac o téme: Špecializovaná nemocnica sv. Svorada Zobor v NitreSmrť pacientaChyba lekára
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu