Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ruský miliardár má novú hračku: FOTO futuristickej jachty za 418 miliónov

Futuristická jachta je už na mori Zobraziť galériu (3)
Futuristická jachta je už na mori (Zdroj: profimedia.sk)

KIEL - Doteraz najfuturistickejšia jachta, aká kedy bola postavená, sa vydala na svoju prvú plavbu, aby sa v Rusku stretla so svojím miliardárskym majiteľom. Pár dní to ešte potrvá, no už teraz je jasné, že ide o naozajstný skvost na vlnách.

Ruský priemyselník a miliardár v jednom, Andrej Melnichenko (44), si nechal postaviť megajachtu, ktorá vyzerá ako z budúcnosti. Trvalo štyri roky, kým mu ju vyrobili v nemeckom meste Kiel. Momentálne je na ceste do južného Španielska, kde si ju vyzdvihne jej majiteľ. Na jar sa ju chystá otestovať, no prvé skúšky už plavidlo absolvovalo v Baltickom mori. 

Ruský miliardár má novú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Loď sa pýši troma 90 metrov vysokými stožiarmi, najvyššími karbónovými stožiarmi na svete. Do jedného z nich sa dá dokonca vojsť dovnútra. Netreba ale na ne vôbec šplhať, pretože sú ovládané elektronicky. V prípade potreby, aby čo najlepšie využili veternú energiu, dokážu aj rotovať. Vďaka tomu sa bude môcť jachta plaviť po mori o rýchlosti 38 kilometrov za hodinu, a to zároveň veľmi ekologicky, z čoho budú mať radosť najmä ochrancovia životného prostredia. 

Ruský miliardár má novú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Na novej Melnichenkovej hračke nájdete garáže, do ktorých sa zmestia štyri autá a ponorka, aj pristávaciu plochu pre vrtuľníky na prove. Celá táto paráda stála astronomických 418 miliónov eur a údajne ju navrhol francúzsky dizajnér Philippe Starck. Dostala pomenovanie "A", po iniciále krstného mena svojho majiteľa, a to preto, aby bola v každom námornom registri na prvom mieste. 

Ruský miliardár má novú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Melnichenko (44) je ženatý s modelkou Aleksandrou (39). Hodnota jeho majetku sa odhaduje na 10,7 miliardy libier (12,4 miliardy eur), čo z neho robí jedenásteho najbohatšieho Rusa. 

Viac o téme: JachtaMiliardár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu