Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Mladíka vyhodili zo skúšky vodičáka už po piatich sekundách: Kvôli tejto triviálnej chybe

Craig bude musieť zatiaľ chodiť peši Zobraziť galériu (3)
Craig bude musieť zatiaľ chodiť peši (Zdroj: Facebook)

NORFOLK - Tridsaťtriročný Brit sa postaral o národný rekord v najrýchlejšej neúspešnej skúške z vodičáku. Ledva nastúpil do auta a naštartoval, už mu inštruktor oznamoval, že ďalej to ani skúšať nemusí. Vyšiel totiž na nesprávnu stranu cesty.

Craig Barraza z grófstsva Aberdeenshire sa rozhodol vo svojich 33 rokoch urobiť si konečne vodičský preukaz. Keď už prišiel ten deň, kedy mal zložiť skúšku, bol veľmi nervózny. Možno aj preto sa stalo to, čo sa stalo. Len päť sekúnd po tom, ako vyštartovali z parkoviska, ho vedľa sediaci inštruktor Steve Fletcher zastavil s tým, že skúška sa už skončila. Craig totiž vošiel do pravého pruhu. Ako všetci vieme, v Británii sa jazdí vľavo. 

Mladíka vyhodili zo skúšky
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Čo bolo ale ešte horšie, Barraza musel aj napriek tomu, že neuspel, 40 minút trvajúcu skúšku dokončiť. Spravil počas nej len dve maličké chyby, čo znamenalo, že keby pochybil hneď na začiatku, prešiel by. "Ledva sme vyšli z parkoviska, prišiel som na križovatku a tam som dostal úplné okno. V duchu som rozmýšľal, na ktorej strane sa u nás jazdí. Bolo to doslova po piatich sekundách. Bolo to 50 na 50, vybral som si nesprávnu možnosť," hovorí Craig. 

Písomné osvedčenie o tom, že neprešiel
Zobraziť galériu (3)
Písomné osvedčenie o tom, že neprešiel  (Zdroj: Facebook)

Fletcher povedal, že počas svojej niekoľko desiatok rokov dlhej praxe ešte nikdy nič podobné nezažil. Aby niekto, kto žije celý život na ostrovoch, odbočil namiesto vľavo vpravo. No Craig sa na tom teraz už len smeje a vraví, že ešte bude treba ďalších štyri či päť pokusov, aby skúšku úspešne zložil. 

Viac o téme: Vodičák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu