Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Spoveď ženy (43), ktorá unikla sériovému vrahovi: VIDEO Pozerala som sa do očí diabla

Jennifer Asbensonová Zobraziť galériu (4)
Jennifer Asbensonová (Zdroj: Youtube/Jennifer Asbenson)

SACRAMENTO - V roku 1992 uniesol vtedy 19-ročnú Jennifer Asbensonovú sériový vrah Andrew Urdiales. Jennifer mala byť jeho siedmou obeťou, no podarilo sa jej uniknúť a vraždiace monštrum chce tento rok poslať na trest smrti pred súdom. Po 24 rokoch opísala, ako sa vytrhla z pazúrov démona.

Jennifer sa po 24 rokov vrátila do kalifornskej púšte, kde ju chcel ako 19-ročnú zavraždiť sériový vrah Andrew Urdiales. Zastavil ju cestou do práce na nočnú zmenu a ponúkol sa, že ju zvezie. Jennifer najprv zaváhala a nechcela nasadnúť do jeho auta, ale keď videla, že odchádza, rozmyslela si to.

VIDEO Ruský masový vrah žien sa priznal k 59 skutkom: Na netvora sa menil v noci

Mladá žena si povedala, že predsa nemôže byť žiadnym násilníkom, inak by sa len tak ľahko nevzdal. A tak nasadla. Už o chvíľu mohla pozorovať varovné signály. Andrew sa jej pýtal, či má rada porno a keď zastavil na červenú, nehybne z auta sledoval tichú a pokojnú púšť. Vypýtal si jej telefónne číslo, ale ona mu dala falošné. Potom ju vysadil pred prácou a odišiel. Scenár sa však opakoval aj na druhý deň.

Rozuzlenie záhady, ktorá strašila Ameriku: Nevyriešené prípady sériového vraha odhalila náhoda

Napodiv, keď Jennifer ráno o šiestej odchádzala z práce, Andrewovo auto ju čakalo na ulici. Opäť s odvozom súhlasila. „V tej dobe som nepočula žiadne príbehy o sériových vrahoch. Vyrastala som bez elektriny, tečúcej vody, televízie... Bola som mimoriadne naivná,“ priznala. Len čo sedela v aute, Andrew sa začal rozhorčovať, že mu dala falošné telefónne číslo. Kričal a ťahal ju za vlasy. Potom na ňu vytiahol zbraň. O pár minút v aute sedela zviazaná, so slnečnými okuliarmi na očiach a čiapkou na hlave, nevediac, kam sa vrahovo auto rúti.

Spoveď ženy (43), ktorá
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/Local2)

Pozerala sa do očí diabla

Násilník zastavil uprostred púšte a začal z Jennifer strhávať šaty. „Jediné, na čom som po celý ten čas myslela, bolo, že som sa ocitla v pekle,“ spomína Jennifer. V očiach násilníka uvidela diabla: „Keď som sa mu pozrela do očí, boli čierne.“  Andrew sa ju pokúsil znásilniť, čo sa mu však nepodarilo, pretože mal problém s erektilnou dysfunkciou. Prikázal dievčine, aby mu povedala, že ho miluje. Ani to mu však nestačilo a začal ju škrtiť.

Andrew Urdiales
Zobraziť galériu (4)
Andrew Urdiales  (Zdroj: Youtube/Local2)

Jennifer sa v duchu začala lúčiť zo životom, videla pred sebou biele svetlo, ale útočník ešte neskončil. Dievča potreboval živé. Šialenec z kufra auta vytiahol tašku plnú nožov a Jennifer vtedy chytila druhý dych. Začala utekať preč naprieč púšťou, no Andrew ju rýchlo dohnal. Vysilenú tínedžerku naložil do kufra auta a znova naštartoval.

Roky jej príbeh nebrali vážne

Dievčina už upadala do beznádeje a začala sa zúfalo modliť k Bohu. Po chvíli sa jej však podarilo uvoľniť špagát, ktorý jej zväzoval zápästia. Rukami bola schopná zvnútra otvoriť kufor auta a keď vozidlo spomalilo, vyskočila von. Rozbehla sa ako na závode so smrťou. „V duchu som si hovorila neobzeraj sa, vôbec sa neobzeraj. Ale ja som sa obzrela a videla som, ako za mnou beží s mačetou,“ vynára si v mysli hororovú spomienku. Vtom sa stal zázrak. Pred dievčinou sa zjavil nákladný automobil a ona mu bežala v ústrety. Predpokladala, že ju zrazí, ale vodič zastavil a z nákladiaku vybehli dvaja vojaci, ktorí jej pomohli. Vzali ju na čerpaciu stanicu, kde privolala políciu.

Potom prišiel ďalší úder – príbehu mladej ženy  nikto neveril. Trvalo päť dlhých rokov, kým Urdialesa dolapili. Medzitým však zabil ďalšie tri ženy. Polícii sa napokon priznal k vražde ôsmich žien a únosu Jennifer. Trestu smrti ale unikol a tento rok by mal opäť stáť pred kalifornským súdom, kde chce proti nemu Jennifer svedčiť, píšu americké médiá.

Spoveď ženy (43), ktorá
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/Jennifer Asbenson)

Viac o téme: Sériový vrahJennifer AsbensonAndrew Urdiales
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu