Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Starenka sa modlila k soške svätca: Potom zistila, že to bolo niečo iné

Postavička Elronda z Pána prsteňov
Postavička Elronda z Pána prsteňov (Zdroj: Facebook)

FLORIANÓPOLIS - Na svete snáď ani neexistuje osoba, ktorá by aspoň raz v živote nepočula názov jedného z najznámejších príbehov. Pán prsteňov sa stal milovaným aj nenávideným a postavy z neho legendami. Pre jednu starenku sa omylom jedna z nich stala svätou postavičkou, ku ktorej sa pravidelne modlila.

Skutočný príbeh, ktorý aspoň niekomu vyčarí úsmev na perách sa odohral v Brazílii. Podelila sa o neho kozmetička Gabriela Brandaoová na svojom facebookovom profile. Konkrétne zverejnila fotku malej asi osemcentimetrovej figúrky. Našla ju u svojej prababičky, ktorá ju považovala za svätého Antona Padovského a denne sa k nemu modlila.

Vnučke sa pri pohľade na svätcov habit niečo okamžite nezdalo. Rozhodla sa preto pohľadať sošku na internete. Dopátrala sa. Zistila však, že ide o postavičku Elronda z Pána prsteňov. Či svojej prababičke prezradila, že sa modlila k postave z Tolkienovej trilógie nie je isté. Pravdepodobné ale je, že sa sám režisér Peter Jackson môže nad týmto brazílskym omylom pousmiať. 

Viac o téme: OmylModlitbaPán prsteňovSvätec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu