Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zo zdravého bábätka nemohúca tínedžerka: FOTO Život v lavóre bol jediným riešením. Rahma zomrela

Takto prežila celý život Rahma Zobraziť galériu (4)
Takto prežila celý život Rahma (Zdroj: YouTube)

KANO - Keď sa narodila, nič nenasvedčovalo tomu, že nie je niečo v poriadku. Po pol roku života prišli komplikácie. Malému dievčatku prestali rásť končatiny. Celý svoj život tak prežila v lavóre. Tohtoročné Vianoce boli jej poslednými, tento svet totiž musela opustiť.

Rahma Haruna sa narodila v Nigérii v meste Kano. Po pôrode vyzeralo všetko ako malo. Žiadne indície nenasvedčovali, že by sa malo v priebehu pár mesiacov niečo zmeniť. Dovŕšením 6 mesiacov života prišli prvé komplikácie. Prestala sa vyvíjať a prestali jej rásť končatiny.

Zo zdravého bábätka nemohúca
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Všetci jej rovesníci totiž už začali liezť a sedieť no dievčatko iba nehybne ležalo. "Celé to začalo horúčkou. Potom prišli bolesti žalúdka a nakoniec jej prestali rásť ruky a nohy," spomína na ťažké chvíle jej matka Fadi. Keďže rodina nemala financie nazvyš, bola Rahama umiestnená do lavóra, kde strávila celý svoj život.

Zo zdravého bábätka nemohúca
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Jej matka spolu s 10 – ročným bratom ju vozili po dedine vďaka invalidnému vozíku, na ktorý položili lavór so svojou milovanou dcérkou a sestrou. Jej veľkým snom bolo stať sa majiteľkou malého obchodíku s potravinami.

Lucii začali tŕpnuť nohy a za tri dni bolo po všetkých snoch: Zákerna choroba jej zničila život

Jej prípad bol dlhé roky utajovaný, až začiatkom tohto roka ho zverejnila jej matka Fadi v nádeji, že takýmto spôsobom sa nájde odborník, ktorý ich dcérke pomôže. Toho sa Rahma (†19) už nedožila, jej životná púť sa skončila počas tohtoročných vianočných sviatkov. Najhoršie je, že rodina doteraz neviem aká choroba ich milované dievčatko trápila. 

Zo zdravého bábätka nemohúca
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

 

Viac o téme: ChorobaDievčaSmrťNešťastieNigéria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu