Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Obávaný africký liečiteľ strieka ľuďom do tváre nebezpečnú látku: Ani AIDS nemá šancu

Liečiteľ Lethebo Rabalago pri vykonávaní ozdravujúceho rituálu
Liečiteľ Lethebo Rabalago pri vykonávaní ozdravujúceho rituálu (Zdroj: Facebook/MZGA)

POLOKWANE - Duchovný vodca pochádzajúci z Južnej Afriky sa samozvane nazval liečiteľom. Lethebo Rabalago tvrdí, že dokáže vyliečiť aj tie najobávanejšie choroby sveta. Ako? Použitím pesticídov, ktoré ľuďom strieka na postihnuté miesta. Spoločnosť, ktorá výrobok produkuje je zhrozená a varuje pred nebezpečenstvom.

Lethebo tvrdí, že práve pesticídy s názvom Doom pomáhajú pri liečbe rôznych chorôb. Pasuje sa za záchrancu a liečiteľa. Stojí si za svojím konaním a je presvedčený, že ľudom pomáha a zachraňuje životy. Spoločnosť, ktorá produkt Doom vyrába ale s týmto spôsobom liečby nesúhlasí a varuje pred rizikami.

Na sociálnych sieťach sa objavujú fotografie, ktoré pochádzajú z liečiteľských obradov vedených Lethebom. Všetko sa odohráva na severe krajiny v provincii Limpopo. Obrázky zachytávajú striekanie insekticíd priamo do očí a na rôzne časti tela členov, ktorí majú akýkoľvek zdravotný problém. Pre BBC sa vyjadril, že sprej lieči všetko od zápalu očí, rakoviny až po ochorenie Aids.

Je presvedčený, že dôležitá je hlavne viera v boha. Tá podľa jeho slov dopomohla aj žene trpiacej očnou infekciou, ktorej nastriekal pesticídy do tváre. Proti liečiteľovi sa postavilo mnoho ľudí, na druhej strane si ho ale zastávajú jeho vstúpenci. "Cítila som bolesť v páse. Od chvíle, kedy som v januári 2014 porodila, som nezažila menštruáciu. Taktiež ma bolelo ucho. Liečiteľ ma postriekal produktom Doom. Ucho sa zahojilo a žiadnu bolesť už necítim," vyjadrila sa pre africké média jedna z prívrženkýň.

Spoločnosť Tiger Brands vyrábajúca produkt Doom vydala alarmujúce vyhlásenie. "Chceme, aby bolo jasné, že sprej alebo akákoľvek aerosól na tvárach ľudí je nebezpečná. Doom bol prispôsobený na zabíjanie konkrétneho hmyzu, ktorý je špecifikovaný na obale. Tiež sa tam nachádza aj jasné varovanie, ktoré je nutné dodržiavať," znelo upozornenie spoločnosti.

Spoločnosť sa snažila kontaktovať liečiteľa a požiadať ho, aby zastavil svoju prax. Komisia pre podporu a ochranu kultúrnej, náboženskej a jazykovej spoločnosti v Juhoafrickej republike tiež priznala, že ide o nebezpečenstvo vykonávané proti ľudskému zdraviu. 

Viac o téme: LiečiteľNebezpečenstvoPesticídySekta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu