Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Milovníci Big Macu, traste sa: McDonald's mení jeho receptúru, ľuďom je z toho fyzicky zle

Starý alebo nový Big Mac? Zobraziť galériu (3)
Starý alebo nový Big Mac? (Zdroj: TASR/AP)

COLUMBUS - Big Mac už dlhé roky patrí k najpopulárnejším pokrmom, ktoré si môžete zakúpiť v McDonald's. Sieť rýchleho občerstvenia sa však rozhodla, že zariskuje a zmení jeho receptúru. Tento experiment im však vôbec nevyšiel; ľudia sú zhrození a žiadajú návrat k tomu pôvodnému.

Hamburger známy ako Big Mac bol vytvorený v roku 1967 a odvtedy patrí k stáliciam menu v reštauráciách McDonald's po celom svete. Jeho neoddeliteľnou súčasťou je aj omáčka, ktorá sa do neho pridáva, a ktorej receptúru poznajú len samotní zamestnanci. 

Milovníci Big Macu, traste
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Napriek tomu sa vedenie rozhodlo, že zaexperimentuje a bude ponúkať Big Macy s inou omáčkou. Konkrétne so srirachou - čo je veľmi pálivá omáčka vyrábaná z čili papričiek, destilovaného octu, cesnaku, soli a cukru. Takéto burgre predávajú zatiaľ v 126 pobočkách v americkom štáte Ohio. 

Dokonalý burger je umenie: 7 trikov, ktoré vám zaručene prinesú úspech

Milovníci Big Macu, traste
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Reakcie ľudí na túto zmenu sú, jemne povedané, zmiešané. Viacerí dokonca vyhlásili, že sa im chce z nového Big Macu zvracať. "Nabudúce, keď mi bude zle, ale nebude sa mi dať vyvracať, spomeniem si na váš nový Big Mac a hneď to pôjde ľahšie," napísal Brando na Twitteri. 

McDonald's pravidelne experimentuje so svojím menu a skúša ozvláštniť svoje zabehané jedlá. Pred pikantným burgerom to boli cesnakové hranolky, ktoré ľuďom až prekvapivo zachutili a okrem USA ich začali predávať aj v iných častiach sveta. 

Viac o téme: HamburgerMcdonaldsBig mac
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu