Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zázrak z parížskeho masakra: Tehotná žena porodila vďaka hrdinovi uprostred pekla

Život Charlotte visel na vlásku Zobraziť galériu (3)
Život Charlotte visel na vlásku (Zdroj: Youtube/MSNBC )

PARÍŽ - Tehotnej mladej žene sa podarilo prežiť minuloročný teroristický útok v Paríži neuveriteľným spôsobom. Po tom, ako sa jej podarilo porodiť zdravé dieťa, o nej znova s úžasom píše celý svet. Masaker prežila vďaka záchrancovi, ktorý jej pomohol, keď s vypätím všetkých síl počas útoku visela z okna.

Tehotnú ženu zachránil po útoku na koncertnú halu Bataclan muž menom Sebastian. Mladú ženu prinútil strach o život uniknúť oknom alebo aspoň zmiznúť z dohľadu teroristov. Hoci ju teroristi nezasiahli, jej život visel doslova na vlásku, nebyť Sebastiana, ktorý počas paniky nezanevrel na volanie o pomoc a tehotnú ženu vytiahol, kým všetci ostatní utekali do bezpečia.

Francúzsko sa postaralo o poriadny prešľap: Podozrivému islamskému radikálovi vyplatilo mastnú sumu

Tehotná cudzinka je teraz matkou krásnej zdravej dcéry a každý deň je vďačná za to, že útok prežila – práve s pomocou hrdinského muža. Medzi Sebastianom a Charlotte sa neskôr vytvorilo priateľské puto. Hoci chcú obaja ostať v anonymite, pre The Sun Sebastian porozprával, ako jeho život zmenila záchrana tehotnej ženy.

„Nie som ničím špeciálny. Presne pred rokom som sa v ten deň ráno zobudil ako 34-ročný vetroplach, ktorý sa snaží nájsť svoje šťastie v živote. Posledná vec, ktorá ma napadla, bola stať sa hrdinom,“ opísal pocity z 13. novembra 2015. „Po ďalšom prebudení bolo už všetko inak. A to len vďaka tomu, že som podal ruku žene, ktorá potrebovala pomoc,“ doplnil.

Zázrak z parížskeho masakra:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/MSNBC )

Skromný hrdina

Obraz zúfalej ženy visiacej z okna sa stal symbolom teroristických útokov, ktoré sa pred rokom odohrali v Paríži a pri ktorých zahynulo dovedna 130 osôb. V koncertnej hale Bataclan, z ktorej unikala aj tehotná žena, teroristi pozabíjali 89 ľudí. Práve v tejto bezvýchodiskovej situácii vzniklo nerozlučné puto medzi Sebastianom a Charlotte. Video záchrany, ktoré niekto nakrútil na mobil, sa stalo jedným z najdiskutovanejších a najsledovanejších na tejto planéte.

Keď teroristi nemilosrdne vraždili ľudí navôkol, dokázal si Sebastian zachovať chladnú hlavu a zmysel pre pomoc. „Status hrdinu som neprijal, ale zakaždým, keď vidím ženu, ktorú som zachránil a jej bábätko, hovorím si, že som bol v správny čas na správnom mieste,“ vyznal sa skromný muž.

Na momenty záchrany si Sebastian spomína len matne. Tvár ženy si v pamäti po útoku dlho neuchoval. Prekvapilo ho však, koľko sily mala v rukách, keď sa na nich dokázala tak dlho udržať a potom vyšplhať. Hoci sa po útoku obaja vzdialili, Charlotte sa Sebastiana rozhodla vyhľadať pomocou sociálnej siete, aby mu poďakovala. O niekoľko dní sa zišli. Nechýbali dojemné slzy zo spoločne zdieľaného osudu.

Zázrak z parížskeho masakra:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/MSNBC )

Teroristi vyčíňali na niekoľkých miestach naraz

Paríž si 13. novembra 2015 pripomenul sériu teroristických útokov, ktoré sa stali v čase od 21.00 h do 01.00 h nasledujúceho dňa. Išlo o šesť útokov strelnými zbraňami a tri samovražedné bombové atentáty, ktoré sa odohrali v koncertnej sieni Bataclan, na terasách reštaurácií a barov v 1., 10. a 11. parížskom obvode a v blízkosti národného futbalového štadióna na predmestí Saint-Denis.

K násilným incidentom, ktoré si vyžiadali 130 mŕtvych a ďalších 350 zranených, sa prihlásila extrémistická organizácia Daeš. Útoky odôvodnila ako odvetu za politiku Francúzska na Blízkom východe a jeho vojenskú angažovanosť v Iraku a Sýrii, ako aj za urážky proroka Mohameda.

Viac o téme: Teroristický útokTehotná ženaParížBataclan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu