Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dievčina (23) trpela príšernými bolesťami a takmer oslepla: Neurobte tú istú CHYBU ako ona

Meabh McHugh-Hill
Meabh McHugh-Hill (Zdroj: Facebook/Meabh Mc Hugh-Hill)

LIVERPOOL - Mladá žena skoro oslepla po tom, čo si v oku nechala kontaktné šošovky dlhšie ako je predpísané. Sama sebe spôsobila veľké bolesti a komplikácie. Poškodila si oko a dodnes ju prenasledujú následky spojené so zlou manipuláciou.

Meabh McHugh-Hillová má iba 23 rokov a poriadne problémy s očami. Po tom ako si nechala svoje kontaktné šošovky v oku o dve hodiny dlhšie ako je odporúčané zažila doslova peklo. Snaha po 10 hodinách odstrániť kontaktnú šošovku z oka sa stala poriadne nepríjemným zážitkom.

Objekt sa jej prilepil na očnú buľvu a ona si omylom poškodila rohovku. Ľavé oko sa stalo citlivým na svetlo, to je spôsobovalo neznesiteľnú bolesť. Lekár, ktorého navštívila jej odporučil najbližších päť dní stráviť v posteli v absolútnej tme.

Slečna novinárom presne opísala situáciu, ktorá viedla k týmto problémom. "Bežala som po schodoch a v zhone som si chcela šošovku z oka vybrať. Robila som to presne tak ako vždy." Dodala, že to bola chyba a teraz už presne vie, čo vtedy mala urobiť. "Mala som ich najprv navlhčiť, pretože moje oko bolo tak suché, že sa šošovka priamo prilepila na očnú buľvu."

McHugh-Hill, študentka z Liverpoolu, pravidelne trpela na suché oči. Nikdy si však neuvedomila aké môžu mať dôsledky šošovky na jej zrak. Lekári jej zakázali používať kontaktné šošovky. Následky má dodnes a zostala jej na oku jazvu. Dnes môže používať už iba dioptrické okuliare. "Som tak šťastná. Mohla som stratiť zrak. Uvedomila som si, aké je nebezpečné nosiť kontaktné šošovky, keď sú vaše oči nedostatočne vlhké." Lekári jej tiež povedali, že vzhľadom na zjazvenie oka, nikdy nebude môcť podstúpiť laserovú operáciu očí. 

Viac o téme: OkuliareDievčaOčiŠošovka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu