Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Desať povolaní, ktoré nás robia šťastnými: Vykonávate ich aj vy?

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

RÍM - Povolania, ktoré nás robí šťastnými, nemusia byť nutne tými najlepšie platenými a tešiť sa uznaniu v spoločnosti. Sú to však zamestnania, ktoré sú z rôznych dôvodov schopné vyvolávať úsmevy na tvári, píše taliansky denník Corriere della Sera.

1. Na prvom mieste sú cirkevné povolania, nemusí ísť pritom nutne o pápeža. Ten, kto zasvätil život svojim blížnym a modlitbe, je šťastný. Platia tu mnohé rozdiely, podľa toho, na akom stupni hierarchie dotyčný človek stojí. Podľa prieskumov sa ale ukazuje, že život príslušníkov cirkvi je radostný. 

Desať povolaní, ktoré nás
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: thinkstock.com)

2. Vedúci pracovníci a vysokí úradníci. V tomto prípade je pravdepodobné, že možnosť rozhodovať uspokojuje a zvyšuje pocit zodpovednosti.

3. Manažéri v poľnohospodárstve a záhradníctve. Aj tu tí, ktorí majú zodpovednosť, pociťujú šťastie. Zrejme v tomto prípade pôsobí terapeutická sila prírody. 

4. Sekretárky. Nemajú síce moc rozhodovať a často ani nemajú dosť vysoký plat. Zato ale majú istotu a predovšetkým sa cítia byť dôležití. 

Mohlo by vás zaujať: 
10 dôvodov, prečo si nič nezačínať s kolegyňou. Aj keď je fakt sexi!

Desať povolaní, ktoré nás
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: thinkstock.com)

5. Tí, ktorí vystavajú certifikáty o kvalite a vydávajú predpisy. Ide zjavne o veľmi pokojnú prácu, ktorá často robí človeka šťastným, zrejme aj kvôli ovzdušiu, ktoré toto plnenie úloh prináša. 

6. Ľudia pracujúci v sektore zdravotníctva. Dennodenne sa ocitajú v kritických situáciách, ale zároveň majú pocit, že môžu niečo pre druhého vykonať, a to je častou ingredienciou radosti. 

7. Lekári. Ich profesia je považovaná za naplnenú radosťou, pretože aj v tomto prípade ľuďom pomáhajú a liečia ich. V porovnaní s inými povolaniami v zdravotníctve ide však o menej šťastnú profesiu, pretože lekári sú často vystavení nevyhnutným frustráciám. 

Desať povolaní, ktoré nás
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: thinkstock.com)

8. Poľnohospodári, ktorí majú čo do činenia s prírodou, s jej rytmom a tajomstvami. Sú taktiež sebestační, pokiaľ ide o jedlo, a to všetko im dodáva vnútorný pokoj. 

9. Majitelia a správcovia hotelov a iných ubytovacích zariadení. Pri tejto kategórii je trochu ťažšie pocit šťastia vysvetliť. Snáď je to tak preto, že takýto človek prichádza do styku so spokojnými ľuďmi, ktorí sú na dovolenke. 

Desať povolaní, ktoré nás
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: thinkstock.com)

10. Remeselníci a elektrikári. Vykonávajú veľmi užitočné povolanie a zároveň nesú zodpovednosť za jeho správne prevedenie. A zjavne to robia s radosťou. 

Viac o téme: ZamestnanieŠťastiePovolanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu