Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ruska to na letisku poriadne prepískla: Tieto tri slová ju možno dostanú za mreže

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MINSK - K pokute v prepočte tisíc eur odsúdil bieloruský súd Rusku, ktorá pri kontrole na letisku v Minsku žartovala, že má v taške plastickú trhavinu. Súd v Minsku súčasne rozhodol, že Ruska smie odísť z Bieloruska až po tom, čo verdikt nadobudne platnosť, teda najskôr 24. októbra. Za žart s trhavinou, kvalifikovaný ako vedomé šírenie lživej poplašnej správy, jej hrozilo až päť rokov väzenia.

Podozrivá batožina zburcovala celé letisko: Predmet na FOTO obsahoval intímne tajomstvo

"Predložila som doklady a pristúpila k röntgenu, na pás som vyložila svoje veci. Prešla som bezpečnostným rámom, bez toho aby som vyvolala poplach. Ale pozerám, že sa na mňa sápe inšpektorka. Hovorím jej, že to snáď nie, veď rám nepískal. Ale odpovedala mi, že 'tritol nepíska, plastická trhavina nepíska', a chystala sa mi vykonať osobnú prehliadku," opísala incident Marija Rymarová. V rozhorčení ukázala inšpektorke na svoju tašku a povedala, že "tam je tritol". Nasledovalo zatknutie a obvinenie.

Ako uviedla stanica BBC na svojom ruskom webe, Rymarovú zatkli na minskom letisku 7. júla a odvtedy nesmela opustiť krajinu. V Minsku len prestupovala z lietadla z Kyjeva a pri kontrole sa ponáhľala, aby stihla lietadlo do Moskvy. Rymarová podľa ruských médií pôsobí v Samare ako právnička združenia hájacieho práva sexuálnych menšín.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu