Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Neuveriteľný nález pri bežnej kontrole batožiny: FOTO drsného prekvapenia vo vnútri

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

CEUTA - Mimoriadne smelý pokus o útek sa podaril odhaliť marockej polícii pri bežnej kontrole batožiny. V kufri, s ktorým cestovala marocká žena, nebolo oblečenie ani drogy. Bol v ňom poskladaný mladý človek, ktorý sa takto pokúšal utiecť z Afriky.

Keď sa polícia rozhodla nazrieť do kufra, čakalo ju veľké prekvapenie. Tiesnil sa v ňom 19-ročný mladík z Gabonu, ktorý sa chcel dostať do španielskej enklávy Ceuta v Maroku. Ženu, ktorá kufor niesla, zatkla civilná stráž.

Migranti začínajú v Nemecku vymýšľať: Miliónové podvody, zriadená je už aj osobitná komisia

Udalosť sa odohrala v čase, keď sa v skorých ranných hodinách Nového roka pokúsilo viac ako tisíc mužov preskočiť vysoký dvojitý plot na rovnakom mieste, uvádzajú miestne médiá. Po násilnej bitke, ktorá pri pokuse vypukla, prišiel jeden zo strážnikov o oko. Strojcami útoku boli migranti zo subsaharskej Afriky. Pri útoku sa ťažko zranili dvaja ľudia, plot sa však migrantom nepodarilo zdolať.

Zranenia utrpelo aj 50 marockých strážnikov a päť španielskych policajtov. Španielske enklávy Ceuta a Mellila v severnej Afrike sú vyhľadávanými vstupnými bránami afrických migrantov, ktorí túžia po lepšom živote v Európe. Niektorí z nich sa pri pokuse o útek neváhajú hodiny ukrývať v zlých podmienkach vo vozidlách alebo batožinách.

...

 

 

Viac o téme: MigrantKontrola batožiny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu