Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Žiline to v piatok večer žilo

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: PR)

Mladá generácia žilinskej hudobnej scény sa spojila pre myšlienku priniesť do mesta nové podujatie so zaujímavým formátom. Celoročné obdobie príprav vyvrcholilo uplynulý piatok festivalom Žilina žije.

Program festivalu otvorila diskusia Je to v nás na Stanici-Záriečie, kde sa ako hostia predstavili úspešní mladí Žilinčania – Maja Demjanovičová (držiteľka študentskej podnikateľskej ceny 2015 za projekt Pure Junk), bratia Ferencovci z VLN Productions a Lucia Randová z Forkassion. Nasledovali koncerty v priestoroch klubov Kolečko, Smer music bar a Emócia, na ktorých vystúpili Private jet, Mass Perception,The Bluebeat, Baking bread, Sedembolestný panic Mário, DayD & SeriousSax, Dave Brannigan, Bod OmyluEdgar. Festival zavŕšila afterparty v Enjoyclube, na ktorej návštevníkov do rána bavili DJs Marko Mazág, Martin Cehelský, Spliff a Selecta Abnorman. Zaujímavosťou bol Miklovica stage na ktorom divákov sprevádzal Robo Mikla a kapely známe z jeho rádiovej relácie.

Ako prezradil organizátor Lukáš Turiak,  podujatie dopadlo nad očakávania: „Sme šťastní, že sa ľudia na myšlienku festivalu chytili a bolo naozaj krásne pozorovať, ako hlúčiky návštevníkov putujú z klubu do klubu a bavia sa. Išli sme s rizikom do neznámych vôd, ako to už pri pilotných projektoch býva, no už teraz môžem povedať, že len čo si trochu oddýchneme, začnú sa prípravy ďalšieho ročníka. Ďakujeme návštevníkom, ktorí nás presvedčili, že to celé má zmysel, a taktiež všetkým partnerom, klubom, kapelám a dobrovoľníkom, vďaka ktorým bolo možné celý nápad zrealizovať.“

Ak Vás zaujíma dianie okolo festivalu a s ním spojenými aktivitami, sledujte Facebook www.facebook.com/zazije. Fotky z tohto ročníka podujatia nájdete na oficiálnej FB UDALOSTI.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu