Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Taviatko sa narodilo pred očami divákov

Malý Almas s mamou Lalitou Zobraziť galériu (2)
Malý Almas s mamou Lalitou

KOŠICE/LEVOČA - Ťavím mláďatkám sa na Slovensku mimoriadne darí. Cirkus Salto, ktorý v týchto dňoch vystupuje v Levoči, sa teší z nového prírastku. Do rodiny cirkusantov Krškovcov pribudol minulý týždeň malý Almas.

Šesťročná ťava Lalita začala rodiť priamo pred očami nič netušiacich divákov počas bieleho dňa. Ťaviatko je zdravé a silné, poriadne chodiť sa však stále učí. V Košiciach sa pred dvoma dňami narodilo malé ťaviatko v cirkuse Aleš.

V cirkuse Salto z Prahy panuje dobrá nálada. Pred týždňom sa tu priamo pred očami prekvapených divákov narodil rozkošný ťaviačik Almas. „Jeden pán nás upozornil, že niečo sa deje s našimi ťavami. Vyzeral ozaj zdesene. A tak sme asistovali pri pôrode priamo pred očami divákov,“ prezradil vzrušene riaditeľ cirkusu Václav Kršek (29). Ťaviačik si na svoj 1. deň v manéži však bude musieť počkať aspoň 1 - 2 roky. Malý Almas nie je jediným ťavím novorodeniatkom v rodine Krškovcov. Asi pred mesiacom sa počas hosťovania v Nitre narodil ťaviačik Áli. Podľa slov krotiteľov sa ťavie matky o svojich synov boja a dávajú na nich pozor. Cirkus Salto je na Slovensku dva mesiace a vystupuje tu po prvýkrát. Najbližšie ho bude možné vidieť v Kežmarku.

Taviatko sa narodilo pred
Zobraziť galériu (2)
Cirkusu Aleš krátko po príchode do Košíc pribudla malá ťavia slečna. Meno jej však zatiaľ nevymysleli. „Do mesiaca čakáme ďalší ťaví prírastok,“ povedal Antonín Aleš (15), ktorý sa venuje drezúrovaniu tiav. Remeslo prevzal po svojom otcovi. Ten sa stará o 9 tiav. Mláďatko v manéži zatiaľ nevystupuje, no Košičania ho môžu vidieť vo zverinci.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu