Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Svadba, z ktorej behá mráz po chrbte: FOTO Pár sa nechal zosobášiť na desivom mieste

Naozaj nezvyčajná svadba Zobraziť galériu (3)
Naozaj nezvyčajná svadba (Zdroj: profimedia.sk)

PEKING - Predstavy zamilovaných párov o tom, ako by mal vyzerať ich deň Deň D sa dosť líšia. Pre niekoho je najlepšou voľbou radnica, iný nedá dopustiť na kostol a ďalší chcú niečo dobrodružnejšie.

Nevesta pred otcom osem rokov ukrývala TAJOMSTVO: Keď na to prišiel, zostal zdrvený

Ťažko však odhadnúť, koľko z poslednej kategórie by sa odhodlalo ísť v stopách čínskeho páru, ktorý sa nechal oddať na plošinke pripomínajúcej lietajúci koberec pod skleneným mostom v provincii Chu-nan.

Ako napísal spravodajský server BBC News, novomanželia si zvolili čínsky sviatok zamilovaných, ktorý pripadá na deviaty august. A napriek tomu, že sa hojdali 180 metrov nad zemou, stále sa dokázali usmievať do objektívu na svadobné fotografie.

Sklenené mosty sú čím ďalej tým populárnejšie - a len pred niekoľkými týždňami sa na rovnakom moste nechalo oddať hneď päť manželských párov. Tí ale všetci zostali nohami pevne na podlahe.

Svadba, z ktorej behá
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Počas posledných dvoch rokov si už na čínskom súťaživom domácom turistickom trhu viac ako desiatka malebných oblastí vybudovala sklenené chodníky pripevnené ku skalným stenám či preklenujúce kaňony, aby prilákala viac návštevníkov prísľubom trochu desivého, ale nezabudnuteľného zážitku.

Všetky turistické miesta so sklenenými mostmi dbajú na ich bezpečnosť. Tento rok v júni napríklad tridsiatka čínskych turistov istená lanami testovala palicami sklenený most klenúci sa vo výške 300 metrov nad kaňonom Čang-ťia-ťie v provincii Chu-nan.

Tento sklenený most je najvyšší a najdlhší na svete a predpokladá sa, že inšpiroval scény vo filmovom trháku Avatar z roku 2009. Na sklenenom mostnom paneli sa síce pod ranami objavili praskliny, ale zostal pevný - a to aj potom, čo cez neho prešlo dvojtonové SUV.

Svadba, z ktorej behá
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Akciu zorganizovali miestne úrady ako propagáciu aj uistenie pre turistov, že sklenené mosty sú úplne spoľahlivé. Táto dôvera ale bola trochu otrasená vlani v októbri, keď jeden z turistov upustil šálku, pod ktorej nárazom popraskal sklenený chodník v pohorí Jün-tchaj; všetci turisti vtedy z miesta v panike utekali do bezpečia.

Viac o téme: SvadbaSklenený most
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu