Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Neprehliadnite: TÁTO vec, ktorú robíte každý deň, vám môže privodiť smrť!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

TOKIO - Dlhé sledovanie televíznych programov vraj môže viesť k zvýšenému riziku úmrtia na krvnú zrazeninu v pľúcach, vyplýva to podľa serveru BBC z novej štúdie japonských vedcov.

Technika našich starých mám je stále účinná: TRIK, ako čo najrýchlejšie upokojíte dieťatko

Výskumníci pozorovali divácke návyky u 86.000 ľudí medzi rokmi 1988 a 1990 a v nasledujúcich 19 rokoch monitorovali ich zdravotný stav. Zlá správa pre televíznych fanúšikov je, že podľa výsledkov výskumu každé dve hodiny sledovania televízie denne naviac zvyšujú riziko fatálnej pľúcnej embólie o 40 percent.

Ľudia, ktorí sa pozerajú na televíziu päť a viac hodín denne, majú viac ako dvakrát väčšiu pravdepodobnosť, že na túto chorobu zomrú, než tí, ktorí sledujú televíziu menej ako 2,5 hodiny.

Bádatelia varujú predovšetkým pred sledovaním dlhých televíznych seriálov, keď niektorí diváci doslova hltajú jeden diel za druhým.

Neprehliadnite: TÁTO vec, ktorú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: workitmom.com)

Pľúcna embólia je spôsobená upchatím krvného riečiska v pľúcach zrazeninou najčastejšie z dolných končatín. Spolupodieľa sa na nej však aj rad ďalších faktorov.

Ako prevenciu vedci odporúčajú ísť na prechádzku a pretiahnuť sa každú hodinu, kedy sledujete televízne programy. Alebo si ísť zahrať hru Pokémon GO, čo je nová a stále obľúbenejšia hra nielen medzi deťmi, kedy hráč musí pri love fantazijných tvorov na svoj mobil vyraziť von a nachodiť niekoľko kilometrov.

Štúdia bola vykonaná však ešte predtým, ako sa rozšírili a stali obľúbenými mobily a ďalšie moderné technické prístroje. Preto by bolo podľa vedcov užitočné vykonať ďalší výskum a zistiť, či nepredstavujú pre zdravie človeka dokonca ešte väčšiu hrozbu ako televízia.

Viac o téme: SmrťTelevíziaSledovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu