Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Máte radi svoj penis? Toto je päť vecí, ktoré by ste mu mali prestať robiť

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Mužský pohlavný orgán je krehká časť ľudskej anatómie a rozhodne nemá rád niektoré z nasledujúcich činností. Napriek tomu, že je v centre záujmu skoro každého jeho majiteľa, ukázalo sa, že s ním niekedy zaobchádza veľmi zle. Podľa britského portálu mirror.co.uk by ste sa mali držať nasledujúcich piatich rád, aby ste pripravili svojmu štetcu lásky zdravšiu a zároveň aj lepšiu budúcnosť.

Majiteľ motela 30 rokov špehoval hostí pri sexe: Trojka a vražda... plus tie najpikantnejšie zážitky!

1. Prehnaná masturbácia

Tráviť každú voľnú chvíľu sebaláskou sa ukázalo byť pre penis nie najvhodnejším riešením. Samozrejme, nespôsobí vám slepotu, šialenstvo, akné, ani vám nenarastú chlpy na dlaniach, ale príliš dlho trvajúca a intenzívna masturbácia môže spôsobiť ľahký opuch penisu, nazývaný edém. Vyvoláva ho tekutina nahromadená v tkanivách. Nie je to nebezpečné, opuch sa o deň-dva vytratí, ale rozhodne to nie je nič, za čo by sa vám váš nástroj poďakoval.

2. Pitie

Dať si večer s kamarátmi pohár vína či piva nie je nič zlé, no príliš veľa alkoholu nemá za následok len bolesti hlavy, ale môže viesť aj k erektilnej dysfunkcii. Dehydratácia spojená s pitím spôsobuje menší prietok krvi a zvýšenie angiotenzínu, ktoré môžu zničiť Vaše sexuálne schopnosti.

3. Fajčenie

Ku všetkým už existujúcim dôvodom, prečo by ste sa mali na cigarety vykašľať, si môžete pridať ďalší. Čím viac fajčíte, tým viac pomáhate rozvoju aterosklerózy, čiže upchávaniu tepien. Toxické látky môžu viesť taktiež k erektilnej dysfunkcii a bývajú považované za dôvod poškodenia tkaniva penisu, ktoré by mohlo ovplyvniť jeho činnosť v budúcnosti.

Skoncujte s fajčením, táto
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

4. Nezdravé jedlo

Keď sa nabudúce vyberiete do fast foodu, spomeňte si na to, že obezita a veľkosť penisu spolu súvisia. V niektorých prípadoch totiž váš brušný tuk doslova pochová penis. Obezita je tiež spojená s nedostatkom sexuálnej výdrže, dysfunkciou a hormonálnou nerovnováhou.

5. Nedostatok pozornosti

Rovnako ako prehnaná masturbácia, ani nedostatok sexuálnych aktivít nie je niečo, z čoho by mal váš penis radosť. Podľa odborníkov by erekcia mala byť každodennou činnosťou, pretože inak pohlavný orgán stratí svoje charakteristiky. Urológ Tobias Kohler zo Southern Illinois University School of Medicine hovorí, že s ním treba "cvičiť". Keď nebudete robiť nič pre udržanie normálnej erekcie, penis sa skráti. Je to predsa len sval.

Viac o téme: SexPenis
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu