Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

VIDEO neskutočnej policajnej brutality: Dôstojník hodil školáčku (12) o betón!

Policajt dáva dievčaťu zabrať Zobraziť galériu (3)
Policajt dáva dievčaťu zabrať (Zdroj: youtube/policecrimecom)

SAN ANTONIO - Úrady v meste San Antonio v americkom štáte Texas vyšetrujú policajta, ktorý brutálne napadol dvanásťročnú školáčku. Postupy polície v Spojených štátoch už dlhšie vyvolávajú polemiku o tom, či sú adekvátne, pričom videá z ich zákrokov častokrát naznačujú, že ani nie.

Video zverejnené na internete pobúrilo milióny Američanov. Zachytáva dôstojníka Joshuu Kehma, ako zápasí so šiestačkou Janissou Valdezovou. Vyhodí  ju do vzduchu  a potom šmarí na betón. Vraj sa koncom marca týmto spôsobom snažil ukončiť hádku medzi dvoma dievčatami, ktoré navštevujú školu Rhodes Middle School. 

Janissa nehybne leží na zemi, zatiaľ čo Kehm jej nasadzuje putá a násilným spôsobom ju odvádza preč. Škola dokonca dievčinu podľa jej matky na dva dni podmienečne vylúčila. "Nemôžem uveriť, čo ten policajt spravil mojej dcére. Na videu doslova počuť, ako jej hlava buchla o betón," povedala nahnevaná Gloria Valdezová. 

VIDEO neskutočnej policajnej brutality:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/policecrimecom)

Janissa povedala, že sa chcela so spolužiačkou len porozprávať, pretože si myslela, že ju ohovára za jej chrbtom. "Potom nás obkolesili ďalší ľudia a policajt si myslel, že sa budeme biť, tak prišiel a spravil mi, čo mi spravil."

VIDEO neskutočnej policajnej brutality:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/policecrimecom)

Hovorkyňa miestneho školského úradu Leslie Priceová uviedla, že momentálne zisťujú, čo presne sa stalo. "Určite nebudeme tolerovať žiadne násilie. To video je veľmi znepokojujúce, zahájili sme vo veci vyšetrovanie," vyhlásila. Rovnako postupuje aj miestna polícia, ktorá Kehmovi nakázala, aby si vzal voľno. 

Viac o téme: ŠkoláčkaUsa Policajná brutalita
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu