Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Žena, ktorá porodila dvojičky, dva roky ukrývala tajomsto: Potom prišlo šokujúce odhalenie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

HANOJ - Po pôrode dvoch chlapčekov, dvojičiek, vyzeralo byť všetko v poriadku, ale časom začalo príbuzným vŕtať v hlave, ako je možné, že sú takí odlišní? Otecka teda presvedčili, aby dal po dvoch rokoch spraviť testy DNA, ktoré teraz budú mať na rodinu značný vplyv. Ukázalo sa totiž, že muž je otcom iba jedného z detí, druhé má žena s milencom, s ktorým mala sex v rovnakom období ovulácie.

Pápež pobozkal bábätko s nádorom na mozgu: Lekári neveria vlastným očiam, je to zázrak?

Rodičia vzali nedávno svoje dvojročné ratolesti na DNA testy kvôli značným rozdielom v ich zovňajšku aj správaní. Vietnamský pár však zostal verdiktom odborníkov poriadne zaskočený. Iba jednému z dvojčiat bol muž biologickým otcom. Analýza zároveň vylúčila, že by došlo k zámene v nemocnici krátko po ich narodení. Potomkami ženy sú totiž obaja chlapci.

Le Dinh Luongo, prezident genetickej asociácie Vietnamu, sa pre agentúru AFP vyjadril, že takéto výsledky sú extrémne zriedkavé, a to nielen v krajine, ale na celom svete. K pôrodu dvojčiat s dvomi otcami môže dôjsť vtedy, ak sú dve vajíčka rovnakej ženy oplodnené spermiami dvoch mužov v rovnakom ovulačnom cykle. Proti takejto možnosti však hrá čas, keďže spermie sú schopné v tele ženy žiť iba štyri až päť dní a životnosť ženského vajíčka je len 12 až 48 hodín.

Vietnamský pár sa zatiaľ s detailnými okolnosťami svojho prípadu nepochválil, ale podľa miestnych médií manžel povzbudený svojou rodinou sa rozhodol vziať deti na testy DNA, pretože jeden z chlapcov sa na neho vôbec nepodobal a zároveň medzi chlapcami boli veľké vzhľadové rozdiely. Jeden z nich má husté vlnité vlasy a druhý redšie a rovné. Neidentifikovaná manželská dvojica teraz hľadá spôsob, ako sa s následkami vyrovnať.

Viac o téme: Tehotenstvo DNA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu