Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Jedna z najväčších záhad stále neobjasnená: Vyšetrovatelia sú bezradní, pozostalí zronení

Zronení príbuzní cestujúcich
Zronení príbuzní cestujúcich (Zdroj: SITA)

KUALA LUMPUR - Lietadlo spoločnosti Malaysia Airlines s 239 ľuďmi na palube sa pred dvoma rokmi, v noci na 8. marca 2014, stratilo z radarov. Boeing 777, ktorý mieril z Kuala Lumpuru do Pekingu, nebol dodnes nájdený. Túto tragédiu dodnes obklopuje až príliš veľa otáznikov.

Predpokladá sa, že stroj sa z doposiaľ nejasných príčin odchýlil od plánovanej trasy a spadol do Indického oceánu približne 1800 kilometrov juhozápadne od Austrálie. Pátracie tímy od konca roka 2014 prehľadávajú časť Indického oceánu o rozlohe 120-tisíc kilometrov štvorcových, ale zatiaľ žiadne trosky nenašli.

Iba vlani koncom júla sa našla na brehu ostrova Réunion vztlaková klapka Boeingu 777, ktorá podľa malajzijských úradov celkom iste pochádza z nezvestného lietadla. Francúzske úrady si ale isté nie sú a tvrdia, že je to len pravdepodobné.

Miestom nového nálezu je pieščina v Mozambickom prielive, ktorý leží medzi ostrovom Madagaskar a juhovýchodnou Afrikou, presnejšie Mozambikom. Ide o rovnakú oblasť na juhu oceánu, kde sa nachádza aj Réunion. Kus lietadla s nápisom "NO STEP" objavil Američan, ktorý na svojom blogu píše o pátraní po lete MH370. Mohlo by vraj ísť o stabilizátor lietadla. 

Viac o téme: Letecké nešťastieMH370Boeing 777
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu