Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mladá žena (22) pribrala 16 kíl a vyzerala ako tehotná: Brucho ukrývalo strašné tajomstvo

Irianita Rojasová Zobraziť galériu (2)
Irianita Rojasová (Zdroj: Profimedia)

LIMA - Dvadsaťdvaročná Peruánka vyzerala ako tehotná. Už ako trinásťročnej jej začalo rásť brucho a problém prerástol do takej miery, že nemohla žiť normálny život. Jedného dňa sa však na ňu usmialo šťastie.

Lekári zistili, že v tele peruánskej dievčiny začal rásť 16-kilogramový nádor, ktorý sa najskôr objavil v jej vaječníkoch. Nádor bol podľa Reuters taký veľký, že dievčina nemohla spať, ležať a dýchala len s veľkými ťažkosťami. O úspešnej operácii informoval španielsky denník El País. Operácia v nemocnici v peruánskej metropole trvala viac ako tri hodiny a dopadla úspešne. Podľa lekárov ani nebude nutná chemoterapia, hoci bol nádor zhubný.

Mylná diagnóza zničila Jessice (28) život: Lekári dostali množstvo šancí, všetky premrhali

Dvadsaťdvaročná Irianita Rojasová žila s nádorom na vaječníku od puberty. Keď sa tento mesiac konečne dostala do nemocnice, mala obrovské brucho ako v poslednom mesiaci tehotenstva. „Myslela som si, že sa toho nikdy nezbavím,“ vyhlásilo šťastná dievča, ktoré pochádza z amazonskej dediny Tamshiyacu v jednej z najmenej obývaných oblastí Peru.

Mladá žena (22) pribrala
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/Minsa Peru)

Dievča malo šťastie. Do jej rodného regiónu totiž zavítal peruánsky minister zdravotníctva Aníbal Velasquez, aby tam obzrel výstavbu novej nemocnice. Irianita si tak konečne môže splniť sen - ísť študovať účtovníctvo.

Viac o téme: NádorIrianita Rojas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu