Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Mylná diagnóza zničila Jessice (28) život: Lekári dostali množstvo šancí, všetky premrhali

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

LONDÝN - Jessica Dempseyová (28) ktorá bude do konca života podstupovať liečbu rakoviny, vyzvala ženy, aby nezanedbávali prehliadky u gynekológa a žiadali výtery z krčka maternice po tom, čo jej ochorenie nedokázali lekári určiť ani pri desiatich návštevách. Mladá dievčina z Liverpoolu od konca roka 2014 trpela strašnými bolesťami v spodnej časti chrbtice, no keď vyhľadala pomoc, nedočkala sa správnej diagnózy až do chvíle, keď už bolo neskoro.

Mladíkovi odmietali splniť posledné želanie pred smrťou: Nechcem umierať sám, nakoniec sa zľutovali

Jessica si v zdravotníckych ambulanciách vypočula všeličo. Podľa jedného z doktorov bola už tri mesiace tehotná, ďalší za príčinu bolestí určil menštruáciu či infekciu obličiek. Až v januári minulého roka sa dostala do rúk praktického lekára, ktorý zistil, že potrebuje kvôli ťažkému krvácaniu okamžitú transfúziu a bola prevezená do nemocnice, kde jej diagnostikovali rakovinu krčka maternice v štvrtom štádiu.

Hoci jej ihneď bola podaná liečba, vzhľadom na neskoré štádium rakoviny, je nepravdepodobné, že bude môcť mať deti. Jessica preto aspoň zobrala odvahu a napísala na Facebook emocionálny príspevok, v ktorom ženám radí, aby si dali urobiť vyšetrenie krčka maternice a tlačili na lekárov, ak sa im zdá, že niečo nesedí. Od jeho zverejnenia minulý štvrtok ho zdieľali už tisíce ľudí.

"Vedela som, že niečo nie je v poriadku, a že to bolo vážnejšie, ako mi povedali... Keď mi určili diagnózu, môj svet sa obrátil hore nohami, bol to obrovský šok, ale uľavilo sa mi, že konečne poznám odpoveď," uviedla podľa portálu express.co.uk vo svojom statuse a dodala, že ak svojimi slovami pomôže čo len jedinej osobe, bude spokojná.

Jessica už má za sebou päť týždňov dennej rádioterapie, 11 sedení týždennej chemoterapie, tri dávky liečby pokročilej rakoviny nazývanej brachyterapia, dostala sedem krvných transfúzií a prišla o vlasy. Nanešťastie jej lekári povedali, že jej nádor sa nedá zmenšiť a liečbu už bude potrebovať po zvyšok života.

Viac o téme: Rakovina krčka materniceJessica Dempseyová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu