Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Umierajúca žena (40) varuje ostatné: Rakovina nie je len hrčka, vyzerá aj ako na FOTO

Rowana je so svojím osudom vyrovnaná Zobraziť galériu (3)
Rowana je so svojím osudom vyrovnaná (Zdroj: Facebook)

LONDÝN - Štyridsaťročná Britka trpiaca konečným štádiom rakoviny prsníka zverejnila fotku svojej bradavky, pretože chce ukázať ostatným ženám, že rakovina nie je vždy len o hrčkách. Hoci ona sama už má svoj osud spečatený, dúfa, že aspoň pomôže zachrániť životy iných.

Rowene Kincaidovej v októbri 2013 diagnostikovali rakovinu prsníka. Lekári jej dávali len šesť mesiacov života. Britka síce žije doteraz, no jej zdravotný stav sa v poslednom čase rapídne zhoršil, takže hrozivá prognóza sa bohužiaľ zrejme čoskoro naplní. 

Dievčatko si našlo v tele niečo čudné: Nočná mora pre rodičov, vypočuli si tú najhoršiu správu

Chce preto varovať ostatné ženy, aby si nemysleli, že rakovina prsníka sa objavuje len vo forme nádorov a hrčiek. Tá jej má totiž podobu červenej vyrážky okolo celej bradavky. "Rada by som zvýšila povedomie o tejto strašnej chorobe a upozornila na to, že nemusí vyzerať len ako hrčka. Ako vidíte, okolo mojej bradavky je vyrážka a v mojom prípade ide určite o rakovinu. Rakovina prsníka môže vyzerať aj takto. Vyrážka nemusí byť vždy len v okolí bradavky, ale aj inde na prsiach. Môže to vyzerať ako malé nič, ale rozhodne nič nepodceňujte."

Umierajúca žena (40) varuje
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Ľavá bradavka Kincaidovej je taktiež svetlejšia než tá druhá a akokeby klesala ku povrchu tela. Deje sa tak preto, lebo tumor sa nachádza hneď za ňou a využíva a vysáva z nej zásoby krvi, aby mohol rásť. Prepadnuté bradavky nie sú nič výnimočné a má ich mnoho ľudí. Ak sa ale vyskytne u niekoho, kto s tým predtým problém nemal, určite by mal vyhľadať lekára. 

Umierajúca žena (40) varuje
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Krátko po tom, ako Rowena na Facebooku zverejnila snímku svojej bradavky, dostala od sociálnej siete upozornenie, že fotku z dôvodu porušenia pravidiel o nahote odstránili. Po protestoch mnohých užívateľov, ktorí podotkli, že ide o dobrú vec, ju ale obnovili. "Zverejnenie tej fotky bola tá najstatočnejšia vec, akú som kedy urobila. Bolo to veľmi osobné rozhodnutie s cieľom pomôcť iným. Preto ma sklamalo, keď sa rozhodli, že ju odstránia," dodala Rowena si nedávno zostavila zoznam vecí, ktoré chce stihnúť pred smrťou. 

Viac o téme: Rakovina prsníka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu