Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

CIA vyvinula prísne tajnú zbraň, ktorá sa nebude dať vystopovať: Obeti privodí infarkt!

Vyšetrovatelia skúšajú zbraň Zobraziť galériu (2)
Vyšetrovatelia skúšajú zbraň (Zdroj: YouTube)

WASHINGTON - Žena, ktorá kedysi donášala informácie americkej CIA, tvrdí, že spravodajská služba vyvinula veľmi nebezpečnú zbraň, ktorej účinok spočíva v jede schopnom zabiť obeť do niekoľkých minút. Všetko bude pritom vyzerať tak, že zomrela na "obyčajný" infarkt.

Niekdajšia informátorka CIA Mary Embreeová uviedla, že spravodajská agentúra disponuje tajnou zbraňou schopnou vystreliť šíp, ktorý je nainfikovaný smrteľným jedom. Akonáhle zasiahne cieľ a jed sa dostane do krvného obehu, obeť dostane  infarkt. Šíp dokáže prepichnúť aj oblečenie, pričom na tele nezanechá žiadnu stopu, len malú, nič nehovoriacu červenú bodku na koži. 

CIA vyvinula prísne tajnú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Podľa Embreeovej má ísť o modifikovaný model samonabíjacej pištole Colt 1911, o ktorej sa malo diskutovať už v roku 1975 na zasadaní komisie Church Committee vyšetrujúcej vládne operácie s ohľadom na spravodajskú činnosť. "Jed je zamrazený do podoby šípu, ktorý vo vysokej rýchlosti vystrelia do inkriminovanej osoby, aby ju zneškodnili," vysvetlila Embreeová. 

Československý agent ŠtB sa infiltroval do CIA: Veľké odhalenie a výmena na moste špiónov

Zábery z skúšobného testu zbrane začali kolovať v posledných dňoch na internete, po tom, ako ich objavili konšpirační teoretici. "Strieľa táto pištoľ šípy," pýta sa vo videu senátor Frank Church, ktorý predsedal vyšetrovacej komisii. "Áno, strieľa a obeť zasiahne tak, že si to ani nevšimne," odpovedá vtedajší riaditeľ CIA William Colby. Toxín by neodhalila ani pitva, takže tento spôsob zabíjania nežiadaných osôb by bol prakticky nepriestrelný. 

Viac o téme: PištoľCIASpravodajská službaTajná zbraň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu