Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bizarné zistenie lekára o krvnej transfúzii: Báthoryčka by mala radosť, dokáže vraj zázraky!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

WASHINGTON - Duševne chorá Alžbeta Báthoryová verila, že krv mladých dievčat omladzuje, a tak sa v nej s obľubou kúpala. Šialené? Možno nie tak celkom. Výsledky pozorovaní realizovaných v USA vraj naznačujú, že „mladá krv“ má skutočne blahodarné účinky.

Absolvent medicíny Jesse Karmazin sa podujal na netradičný výskum. Prostredníctvom startupu Ambrosia vyzval ľudí na podporu projektu, v rámci ktorého dostanú starší ľudia injekčne 1,5 litra krvnej plazmy od darcov vo veku 16 až 25 rokov. Karmazin, ktorý je bývalým stážistom v Národnom inštitúte pre výskum starnutia, si myslí, že „mladá krv“ môže mať podobné účinky ako droga.

Hororové zistenie o jednej z najobávanejších chorôb: Môže sa preniesť z človeka na človeka

Karmazin porovnával, aké účinky má krv od mladších a aké od starších darcov. Výsledky štatisticky spracoval a tvrdí, že ide o úžasný objav. Dokonca by mohol byť akýmsi druhom terapie, uvažuje lekár.

Hoci doteraz neexistuje žiadny exaktný dôkaz, že by mala krvná transfúzia nejaký vedľajší zdravotný prínos, Karmazin dúfa, že jeho výskumný startup otestovaný na 600 dobrovoľníkoch by mohol dokázať opak. Lekár tvrdí, že účinky krvnej transfúzie sa dokážu pozitívne odraziť aj na vzhľade, ozrejmil podľa Uk.businessinsider.com.

Bizarné zistenie lekára o
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

 

Viac o téme: Darovanie krviOmladnutieKrvná transfúzia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu