Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rodičia sú zúfalí: Narodilo sa im strašidelne postihnuté dieťatko, FOTO v článku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN/KÁHIRA - Jednooký novorodenec, ktorý šokoval svetovú lekársku verejnosť, je pravdepodobne zmrzačený dôsledkom ožiarenia. Chlapček má iba jedno očko v strede čela a neočakáva sa, že bude žiť dlhšie ako pár dní. Je to totiž iba jedna z jeho deformít.

Pápež pobozkal bábätko s nádorom na mozgu: Lekári neveria vlastným očiam, je to zázrak?

Narodenie dieťaťa udivilo lekárov preto, že plody postihnuté kyklopiou zvyknú zomrieť ešte v maternici. Zriedkavá vrodená chyba býva dôsledkom ožiarenia alebo dokonca užívania kombinácie rôznych liekov počas tehotenstva. Kyklopia sa vyskytuje častejšie, ako by sme si mysleli, ale vo väčšine prípadov nedôjde k donoseniu plodu. Deti s týmto ochorením spravila trpia vážnymi srdcovými problémami.

Tento chlapček sa narodil v súkromnej nemocnici v severovýchodnom mestečku El Senbellawein v Egypte a srdcervúca fotografia bola zverejnená jeho rodičmi, ktorí sú teraz v opatere psychológov. Doktor Ahmad Badruddin, ktorý dohliadal na stav dieťaťa v nemocnici, povedal, že toto ochorenie sa častejšie vyskytuje u zvierat.

Vysvetlil, že očné jamky dieťaťa sa nevyvinuli v maternici správne, čo viedlo k abnormalite. Dieťatko sa tak narodilo iba s jedným okom v mieste, kde býva nos. V uplynulom desaťročí bola zaznamenaná len hŕstka podobných prípadov a všetky deti, ktoré sa narodili s kyklopiou, zomreli o niekoľko dní.

 

Unbelievably tragic...

Zveřejnil(a) Daily Express dne 5. prosinec 2015

Kyklopia bola pomenovaná po obrovi z gréckej, neskôr rímskej mytológie, ktorý mal jediné oko v strede čela.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu