Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vianočný bazár chalaňov je charitatívny projekt plný zábavy a zážitkov!

Zobraziť galériu (8)
(Zdroj: Divadlo v podpalubi)

Už po šiesty raz sa druhý decembrový víkend otvoria brány V-klubu na Nám. SNP v centre Bratislavy, kde zavládne nezabudnuteľná vianočná nálada. 11. až 13. dec. 2015 vo V-klube a 14. dec. koncert v Starej Tržnici patria Vianočnému bazáru chalaňov, ktorý je už sučasťou tradičných bratislavských predvianočných podujatí.

Ide o charitatívny projekt štyroch hercov z bratislavského Divadla Astorka Korzo 90 – Roba Jakaba, Maja Miezgu, Juraja Kemku a Lukáša Latináka. Jeho tradíciu založili v Českej republike ich kamaráti - herečky Aňa Geislerová, Táňa Vilhelmová a režisér Peter Serge Butko v roku 2002 pod názvom "Vánoční bazár v Mokré čtvrti".

Vianočný Bazár Chalaňov je postavený na myšlienke zbierania vecí (predmetov, oblečení, spotrebičov, poukazov, či iných originálnych darov a pod.) od ľudí, ktorí sa v prospech dobrej veci vzdávajú rôznych takýchto všakovakostí, častokrát však zaujímavých vecných kúskov plných príbehov a krásnych spomienok. Do chalaňského bazárovania sa však nezapája len široká verejnosť, ale aj množstvo umelcov - výtvarníkov, hercov, spevákov i športovcov, ktorí prispievajú svojimi dielami, či osobnými darmi. Návštevníci si tak môžu prísť naozaj na svoje a kúpiť pre seba, či svojich blízkych naozaj oridžinálne darčeky. A to všetko v príjemnej atmosfére a bez stresu.

Bazár je aj v znamení zážitkov, dobrej nálady a zábavy. Každý si okrem plnej tašky darčekov, môže užiť aj príjemné okamihy v spoločnosti svojich priateľov i známych tvárí, ochutnať palacinky Miezgacinky, či vychýrený nákladaný hermelín Roba Jakaba. Pre malých návštevníkov je už tradične pripravený detský kútik, kreatívne dielničky a kopa inej zábavy.  

Vyvrcholením bazáru je pondelkový (14.12.) Vianočný Žúr Chalaňov v Starej tržnici, ktorý je  dokonalým spojením koncertu  a žúru zároveň. Počas takmer štvorhodinového nabitého programu nie je priestor na žiadnu nudu! Bez nároku na honorár na ňom vystúpia známe kapely, speváci a speváčky, či herci. Spojenie príjemnej predvianočnej atmosféry a pomoc tým, ktorí to potrebujú, je hlavným posolstvom celej akcie.  

Výťažok získaný z predaja predmetov i vstupeniek na koncert je venovaný štyrom projektom, ktoré si chalani sami vybrali.  Každoročne je snahou chalaňov darovať znevýhodneným skupinám ľudí silné zážitky, ktoré by si inak nemohli dopriať.  Lukáš Latinák pripravuje nevšedný zážitok pre malých a mladých pasažierov postihnutých ochorením svalovej dystrofie v podobe letu lietadlom. Robo Jakab podporuje kreatívny a vzrušujúci detský tábor určený sociálne znevýhodneným deťom a mládeži z rómskych osád ako aj ich nerómskym kamarátom. Juraj Kemka chce v tomto ročníku pomôcť ľudom s ťažkým životným osudom a minulosťou k ich návratu do spoločnosti, pretože zážitky vracajú zmysel života. Majo Miezga plánuje vyčariť úsmev na perách mamičiek, ktoré sa ocitli na prahu spoločnosti bez partnerského, rodinného aj finančného zázemia.

Toto je Vianočný Bazár Chalaňov – zážitkový, veselý, zábavný, farebný, voňavý a od srdca.

Vstupenky na Vianočný Žúr Chalaňov už v predaji na Predpredaj.sk

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu