Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

FOTO víťaza súťaže Najškaredší muž: Stretnúť ho v noci, dostanete šok!

Mison Sere v plnej kráse Zobraziť galériu (3)
Mison Sere v plnej kráse (Zdroj: SITA/AP)

HARARE - Porota, ktorá cez víkend vybrala víťaza zimbabwianskej súťaže Najškaredší muž, zožala nespokojnosť fanúšikov jedného zo súperov. Došlo dokonca aj k menšje potýčke medzi oboma tábormi priaznivcov. Mison Sere (42) vraj nie je dosť škaredý na to, aby si titul zaslúžil.

V Zimbabwe sa hľadajú škaredí jedinci v súťaži už štyri roky a od roku 2012 až doteraz titul vždy obhájil William Masvinu. Práve jeho fanúšikovia napadli porotcov za rozhodnutie, založené podľa nich len na tom, že Seremu chýba niekoľko zubov, ale inak je celkom pohľadný.

FOTO víťaza súťaže Najškaredší
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

"To ja som od prírody škaredý, nie on. On je škaredý, len keď otvorí ústa," kričal pri hádke Masvinu s odkazom na Misona. "Musíme si snáď nechať vyraziť zuby, keď chceme vyhrať? To je podvod," pridal sa ďalší z neúspešných uchádzačov.

 

Je najškaredším mužom Ugandy a predsa: Počal ôsme dieťa s druhou ženou

Súťaže, pri ktorých sa posudzuje telesný vzhľad, sú v Zimbabwe obľúbené. Väčšinou sa týkajú žien, ale aj v týchto prípadoch nie je o škandály núdza. Napríklad Emily Kachoteová, ktorá tento rok bola zvolená kráľovnou krásy, zožala otvorenú kritiku na sociálnych sieťach. Nie je vraj dosť krásna na to, aby si titul zaslúžila. Korunku musela už dva týždne po jej získaní vrátiť, pretože sa objavili fotografie, na ktorých pózovala nahá. Z toho istého dôvodu bola z trónu kráľovnej krásy zosadená aj jej predchodkyňa.

Sere si víťazstvo nehodlá nechať vziať. Keď preberal hlavnú cenu 500 dolárov (470 eur), vyhlásil, že z kritikov hovorí sklamanie z prehry. "Musia sa zmieriť s tým, že som škaredší než oni. Dúfam, že dostanem ponuky z televízie. Už som svoju škaredosť ukazoval v školách, tak snáď dostanem šancu aj v televízii," vyhlásil hrdý víťaz.

FOTO víťaza súťaže Najškaredší
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Kritici sa ale nevzdávajú a chcú využiť pravidlo, ktoré vyhlásili samotní organizátori súťaže. O výsledku podľa nich nesmie rozhodnúť žiadny telesný hendikep, ale vyslovene prirodzená škaredosť. David Machowa, ktorý stál pri zrode súťaže, povedal, že cieľom bolo odstrániť spoločenskú stigmu telesnej škaredosti. "To, ako človek vyzerá, je dar boží. Všetci by sme mali byť hrdí na to, kým sme," dodal.

Viac o téme: ZimbabweNajškaredší muž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu