Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Mladík (26) žil osem rokov s touto hrôzou na nohe: Fúha, tieto FOTKY radšej nechcite vidieť

Tento záber je už minulosťou Zobraziť galériu (3)
Tento záber je už minulosťou (Zdroj: profimedia.sk)

NAÍ DILLÍ - Indickí lekári odstránili rekordne ťažký malígny nádor zo stehna 26-ročného pacienta. Gurmeet Singh bol štyri roky pripútaný na lôžko a po odstránení nádoru prišiel o pravú nohu a časť panvy. Je rád, že sa po tak dlhom čase môže pohybovať aspoň s pomocou chodítka.

Tumor v mladíkovi rástol od roku 2008. Najprv len pociťoval akýsi zápal v pravom stehne, no potom sa začalo zväčšovať. Lekári pred troma rokmi zistili, že ide o rakovinu. Navštívil viacero odborníkov, no ani jeden mu nedokázal pomôcť.

Stalo sa tak až v nemocnici Max Super Speciality Hospital v Naí Dillí. Lekári Singhovi počas štvorhodnovej operácie nádor odstránili. Spolu s ním bohužiaľ ale aj celú pravú nohu a kus panvovej kosti. Tumor vážil 55 kg, čo je približne 1,5-krát viac, ako jeho nositeľ, ktorého hmotnosť po zákroku dosahovala len 37 kg. Ide tak údajne o najväčší tumor v histórii lekárskej vedy.

Mladík (26) žil osem
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Štyri roky som sa nemohol hýbať a bol som pripútaný na lôžko. Dokonca som sa ani nemohol otočiť na druhú stranu, lebo nádor mi to jednoducho nedovoľoval. Teraz som nesmierne rád, že sa konečne dokážem postaviť, i keď s pomocou chodítka," povedal šťastný Gurmeet.

Mladík (26) žil osem
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Je zázrak, že pacient po ôsmich rokoch s nádorom vôbec žije. Keď ho priviezli k nám, tumor bol už extrémne veľký. Krvácal a boli v ňom vredy a infekcie. Každý krok, ktorý sme vykonali, bol náročný a rizikový. Ak sme ho chceli úplne odstrániť, museli sme amputovať celú pravú dolnú končatinu," vysvetlil onkológ Durgatosh Pandey.

Viac o téme: NádorTumorIndia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu